tiistai 30. lokakuuta 2018

.Jotkut matkat pitäisi vain jättää tekemättä.

Kaikki lomat eivät ole niin hyviä kuin toiset. Tämä Mallorcan lomamme ei ollut paras mahdollinen. Kaksi päivää ennen koneen lähtöä tuli uutinen jossa kerrottiin tulvien tappaneen 12 ihmistä saarella. Oli luvattu myrskyä edelleen tulevalle viikolle. Päätimme kuitenkin lähteä matkalle. Pääsimme majapaikkaan illalla kun oli jo pimeä. Ihmettelin makuuhuoneemme ikkunasta kaltereita maassa ja porttia siitä parin metrin päässä. Seuraavana aamuna kävin katsomassa lähemmin ja löysin tämän.


Ihmettelimme mitä tässä lukee, koska emme osaa kuin pari hassua sanaa Espanjaa. Se selvisi sitten kun uskalsimme lopulta mennä mieheni kanssa luolaan. Karu totuus valkeni kun googlasin nimen ja cala dorin.


Allas oli tämän alueen yläpuolella. Tuonne luolalle täytyi kiertää koko allas. Ja onneksi kummallakaan lapsella ei ollut halua mennä tutkimaan mitä sieltä löytyy. Allas oli sentään melko ok. Pohjalla oli moskaa, jonka olisi helposti saanut siivottua. Airbnp kohde oli edullinen. Liian edullinen. Huoneisto sinänsä oli juuri se mitä luvattiin mutta vuokranantaja mitätöi tuon luolan olemassaolon, koska se ei ollut hänen tontillaan. Suhtautuminen meidän huoleemme oli mitätöintiä. Luolastosta luului hirveä meteli, koska aallot löivät kallioihin koko ajan. Yöt olivat mielenkiintoisia. Halusin vain pois tuolta koko ajan. Pelkäsin meidän puolestamme. En ole koskaan pelännyt missään niin paljon kuin tuolla niinä öinä.


Meren voima on uskomaton. Se on pelottava niin kaunis kuin se onkin. 

Herkkähermoisimmat älkööt katsoko alapuolen kuvia. Ne ovat luolastosta johon mieheni kanssa menimme. Myrskyllä kun ihmettelimme pauhua. Portaat kiersivät suoraan mereen.  Cala dor on ihana paikka kun löytää oikeat paikat. Ja niitä on. Ihan meidän lähellä on unelmahotelli, jossa on kaikki puitteet kuin sadusta. En usko että menemme kuitenkaan cala doriin enää uudestaan. Mallorcalle ehkä.

On olemassa hätää tällä hetkellä monessa kolkassa maailmaa. Syyriassa on 3 miljoonaa ihmistä vailla kunnollista terveydenhoitoa. On hätää josta minä täällä pienessä hyvinvoivassa maassa en tiedä mitään. Elämme omassa kuplassamme ja sen ulkopuolelle on välillä vaikea nähdä kunnes jokin koskettaa omakohtaisesti. Hätä tulee näkyväksi kun sitä kokee itse. Ja lopulta viikko meidän elämästä ei mennyt kuin niiltä osin piloille että mieheni onnistui saamaan rajun vatsataudin ja minä yliherkkyysreaktion hyttysen pistoista. Oli hyvä kokemus nähdä tämä. Sillä oli jokin tarkoitus.

Alexis Lucas katosi tänne luolaan eikä koskaan löytynyt. Muistolaatta on laitettu luolan suulle muistuttamaan hänestä. Ja portti on edelleen auki. Mitään varoitusta pudotuksesta tai muustaakaan ei ole.

Istun tässä nyt hetken ja pidättelen edelleen itkua. Se on tullut jo monta kertaa. Varoitan tästä paikasta. Ihmiset etsivät myrskyllä tätä luolaa. Sitä ei ole listattu mihinkään, eikä sinne ole kylttejä. Me saimme asustella tämän vieressä neljä päivää. Lopuksi lomaksemme suuntasimme Palman keskustaan.

Kaiken lisäksi lomamme jälkeen Airbnp tyypit kehtasivat pyytää 5 tähden arvion koska matalampi pudottaisi heidät tilastoista matatalle. Uskomatonta röyhkeyttä. Käyttää toisia hyväkseen. Arg. Olen ilmoittanut näistä tyypeistä Airbnp lle ja mitään ei ole tapahtunut.  Tiedän että palveluun on kirjautunut miljoonia vuokrantajia, ja kaikkia ei voida tutkia.

Onneksi pääsimme turvallisesti takaisin kotiin.


SHARE:

2 kommenttia

  1. Mitä kyltissä sitten luki? Mikä huoli teillä oli? Mitä sinä pelkäsit? Mitkä portaat kiersivät suoraan mereen? Mitä konkreettista hätää te siellä koitte, muuta kuin vatsatautia ja hyttysiä? Miksi tämä luola on niin pelottava, kuin kerrot, muttet perustele? Ihmisiä on kadonnut luoliin lukemattomia, harvemmat saavat näkyvyyttä saati muistolaattoja.. Kuinka ala-arvoinen majotuksenne oli? Oliko se vähemmän, kuin mitä luvattiin?

    Tekstisi luo enemmän kysymyksiä, kuin antaa vastauksia..

    VastaaPoista
  2. Että henkilö kuvassa oli kadonnut luolaan ja laatta oli hänen muistolleen. Pelkäsin että talo romahtaa myrskyssä, koska talo sijaitsi kielekkeen päällä. Koin pelkoa sen puolesta miten pääsemme kotiin. Majoitus oli se mitä luvattiin, mutta kaikkea ei kerrottu. Meitä uhkailtiin huonolla palautteella, jos jätän huonon arvion. Yleensä ihmiset kommentoivat nimellään. Miksi sinä et tee niin? Miksi tulet anonyyminä kommentoimaan, jos tarkoitus on kysellä ja saada lisää tietoja. Kysy omalla nimelläsi niin ihmiset yleensä tekevät.

    VastaaPoista

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig