lauantai 27. lokakuuta 2018

Retkellä akvaariossa Palmassa - vahva suositus


Mallorcan loman paras retkikohde oli todellakin tämä Palma akvaario. Se oli kauniisti ja väljästi suunniteltu, kaloilla runsaat altaat ja aktiviteetteja ja kaunista katseltavaa koko rahan edestä. Ostimme perheliput etukäteen ja säästimme muutaman kympin.


En jäänyt katselemaan kalojen nimiä. Toinen toistaan kauniimpia ne olivat ja osa varsinaisia filmitähtiä. Tulivat aivan lasiin kiinni tuijottamaan ja ihmettelemään kameran linssiä.


Olen punainen, uskomatonta. 


En ollut koskaan nähnyt oikeata meduusaan. Ne näyttivät aivan uskomattomilta.

 Ja nämä nemot olivat niin pieniä, että sillikin nauraisi tämän nähdessään. Ihania.Olen värikäs ja hauska kala.Tämä on tappajakala. Väärinpäin purkissaan.


Värini eivät pääse oikeuksiinsa.

  Kiiltävä ja läpinäkyvä fisuliini.

Ja arvatkaa kuka minä olen? Hai. Ui meidän vierestä, h i t a a s t i. Näitä oli altaassa ainakin kolme. Ja allas oli melkein maasta taivaaseen, monessa kerroksessa.


Hups. Minä en ole kala. Olen setä Palman kadulta. Ja minä jäin miettimään mitä hän oikein mietti. Ihmettelee varmaan turistien määrää. Kuinka 80 luvulla niitä ei ollut näin paljon. Sympaattisen näköinen mies.

Vahva suositus Palman akvaariolle. Varaudu ruuhkiin ja ryysikseen. Parkkipaikkaa oli mahdotonta löytää, parkkihallista saimme paikan. Kierrokseen menee monta tuntia. Ota eväät mukaan tai käy syömässä ennen menoasi. Olemme käyneet aiemmin Benaldamenan akvaariossa, Kotkan merimuseossa ja nyt täällä. Tämä oli ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.

Tykkäätkö kaloista? 

Minä tykkään kun niitä voi tutkia turvallisesti lasin takaa. En uskaltaisi sukeltaa tutkimaan näitä. Enkä astmani takia edes voisikaan. Tämä on oikein hyvä. 

Haluatteko kuulla lisää matkajuttuja?SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig