keskiviikko 24. lokakuuta 2018

.Terveisiä Mallorcalta.


Kauan odotettu loma Mallorcalla on takanapäin. Olemme viimeksi olleet kaukomailla pidempään kaksi ja puoli vuotta sitten Bulgariassa. Voit lukea siitä täältä. Itse nautin suunnattomasti toisten matkakertomusten lukemisesta, siinä pääsee itsekin pois omasta kuplastaan ja näkee maailmaa toisen silmin. Matkoillani haluaisin aina päästä tutustumaan paikallisiin ihmisiin. Tällä kerralla kontaktit jäivät valitettavan vähiin. Mutta, oli yksi niin ihana että siitä kerron täälläkin. Meillä mahtui matkaan mutkia, meistä johtumattomia jotka olivat pilata koko alkuloman. Mutta kun asiaa tarkastelee hieman etäisyyden päästä, niin kokemus jää kuitenkin voittopuoleisesti plussan puolelle.


Me olemme budjettireissaajia. Joskus on ihanaa varata pakettimatka ja antaa bussin kuljettaa, useimmiten käytän tunteja lentojen hakemiseen ja matkakohteiden varailuun. Niin tein nytkin. Nämä kuvat ovat toisesta majapaikastamme Can Pastillan alueelta Mallorcalta. Saimme lämpimän vastaanoton tänne kivaan, ihanasti sisustettuun ja kauniiseen asuntoon. Selkeästi näki että hommaa tehtiin sydämellä. Tämän paikan varasimme kun ensimmäinen osoittautui fiaskoksi. Viimeiset lomapäivät olivat sen paras anti.


Tämä kuva on vastapäisen talon parvekkeelta. Hyvin tyypilliseltä sellaiselta. Pyykkikone ulkona, koska ilma on niin kosteaa että pyykit eivät sisällä kuivu ja vesi hyörystää asunnot, kun ne ovat kosteita muutenkin.

Palmut pihoilla tuntuivat jotenkin käsittämättömiltä. Meillä täällä Lempäälässäkin on nykyään muuten palmuja. Kurkkaa millainen..


Saati nämä meillä huonekasveina viihtyvät kasvit jotka rehottivat ihmisten takapihoilla. Uskomatonta.Tätäkin lajiketta koetan saada suomen talvessa pysymään hengissä sisätiloissa.

Voi sade sentään. Voin vain kuvitella miten ihana tuossa olisi kellotella auringon paistaessa taivaalla. Mutta kun säille ei voi mitään.


Can pastillan rantakatu, joka odottaa myrskyä tulevaksi. Se tuli, mutta lievänä. Ja olimme sisällä turvassa. Pelkäsimme todella viime torstain myrskyä. Kadut olivat kuitenkin tästäkin huolimatta täynnä lenkkeilijöitä ja pyöräilijöitä. Ehdottomasti haluaisin tänne uudestaan pidemmäksi aikaa ja vuokraisimme pyörät. Bussilla täältä Palman keskustaan kesti noin kaksikymmentä minuuttia. Ruuhkaiseen keskustaan oli turha yrittää omalla autolla.


Kävimme Palman akvaariossa jossa kuulimme niin paljon suomen kieltä että olin hetken ihan sekaisin. Suomalaisia turisteja oli liikkeellä paljon. Kuin turisteja ylipäätään. Mallorca on hieno kohde, kun löytää oikeat paikat ja ihmiset.

Jatkan lomatunnelmilla myöhemmin viikonloppuna.

Pitäkää huolta toisistanne.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihania kuvia! Olen käynyt Mallorcalla kaksi kertaa. Mukava lomakohde lasten kanssa. Mukavaa viikon jatkoa ❤️

    VastaaPoista

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig