maanantai 21. heinäkuuta 2014

.Tarinaa asunnon ostosta - mönkään meni.

Ajattelin jakaa meidän mönkään menneet asuntokaupat, jos joku saisi vaikka vinkkiä miten toimia toisin, itselleni muistutukseksi ja että saisin asian käsiteltyä loppuun.

Tarina alkaa jo yli vuoden takaa, kun näin ensimmäisen kerran tässä lähistöllä myynnissä olevan talon. Lapset ihastuivat siihen oitis, minäkin, mies ei. Tällä kerralla kävi niin, että myyjä otti talon pois myynnistä, ei ollutkaan valmis myymään.

Viime keväänä talo tuli uudestaan myyntiin, hinta oli alkuun liian kallis ja en jaksanut enään noteerata koko kohdetta, emmehän olleet varsinaisesti etsimässä edes taloa. Aikaa kului pari kuukautta ja myyjä laski hintaa. Kohde vaivasi mieltä ja vihdoin kävimme katsomassa sitä paikanpäällä, elettiin kesäkuun alkua. Minä tykäistyin kovasti, samoin lapset. Kävimme katsomassa taloa toisenkin kerran ja lopulta välittäjä sai meidät suostuteltua siihen, että laitamme omamme rinnan myyntiin. Jo tässä vaiheessa oli tiedossa että talosta on toinenkin kiinnostunut pariskunta, jolla on myös oma kohde myynnissä.
Oma asuntomme ehti olla esittelyssä kolme kertaa. Kävijöitä oli muutamia ja he olivat kiinnostuneita, tarjousta ei kukaan tehnyt. Me kävimme hintaneuvottelua myyjään päin, hinnasta ei päästy yhteisymmärrykseen. Väliä oli lähes 20 000 euroa. Halusimme kohteeseen kuntotarkastuksen ja tarjous tehtiin tällä ehdolla. Kuntotarkastus varattiin viime viikon perjantaille. Lopulta kävi niin, että viime viikon keskiviikkona myyjä ilmoitti, että valitsemamme hyväksi todettu tarkastaja oli hänen mielestään liian kallis. Hän vaati että meidän tulisi maksaa 1500 euron tarkastuksesta 1000 euroa. Tähän emme suostuneet. Välittäjä oli varannut toisen tarkastajan kysymättä meiltä asiasta, tällä kyseisellä tarkastajalla ei ollut minkäänlaista referenssiä. Mutta hinta oli edullinen, emme suostuneet tähän, kuntotarkastukset peruttiin. Samaan aikaan tuo toinen pariskunta oli saanut oman talonsa myytyä. 

Itse ajattelin että on pakko tehdä ratkaisu tämän asian suhteen. Päätimme ottaa oman asuntomme pois myynnistä ja päättää leikki tähän. Myyjä ei tuntunut olevan kiinnostunut siitä missä kunnossa talo on myyntihetkellä. Kohde on rakennettu 1978, peruskorjattu kauttaaltaan 1990 luvun alussa.Olisimme olleet valmiit etsimään toisen tarkastajan, mutta jotenkin tuntui enää turhalta tässä vaiheessa nähdä vaivaa.

Mitä tästä sitten oppi? Jos oikeasti haluaa jonkun vanhan kohteen ostaa, kannattaisi oma kohde myydä ensin, ja vasta senjälkeen alkaa hakemaan uutta tilalle.

Onko sinulla vastaavia kokemuksia, kommentteja tai vinkkejä onnistuneisiin asuntokauppoihin?

SHARE:

10 kommenttia

 1. Meillä meni aikanaan yksi ihana koti ohi, koska oma oli myymättä. Möimme sitten omamme ja menimme vuokralle alueelle, josta halusimme uuden kodin. Mielestäni hyvä toimintatapa. Asumme nykyisin haluamallamme alueella, tosin yllätyksenä meillekin vanhempieni entisessä talossa.
  Minulle asuin alue on tosi tärkeä, unelmakoteja on varmasti useita.
  Toivon teille onnea mahdollisiin tuleviin asuntokauppoihin.

  VastaaPoista
 2. Minun mielestä toimitte juuri oikein. Me opimme sen, että ei voi luottaa tarkastajaan jonka kiinteistövälittäjä tai asunnon myyjä tarjoaa, ellei ole 100% tietoa että hän on pätevä eikä esim. puolueellinen.
  Me pyysimme asuntokauppojen yhteydessä porausmittauksia rakenteista eikä välittäjän tai tarkastajan mukaan niille ollut juuri tarvetta. MUTTA kun poraukset tehtiin - eräästä porauskolosta tuli esimerkiksi jopa vettä ( lattia ).
  Joskus asiat vain menevät tietyllä tapaa jostain syystä.
  Me opimme sen ettemme enää osta toisen tekemää ja opimme katsomaan riskirakenteita monelta kantilta, varsinkin oman talomme rungolle saakka purettua.
  Voihan olla, että vältyitte kaikenlaiselta harmilta tässä tapauksessa.
  Feel good - jotain parempaa on tulossa! :)

  VastaaPoista
 3. SarP:
  Kiitos kommentista. Kaikki mulle, heti tänne nyt, ei onneksi, meidän kohdalla, toiminut. Uskon että tällä oli tarkoituksensa. Kun asuu kohteessa jonka tietää ja tuntee, voi ainakin olla varma mitä saa.

  VastaaPoista
 4. Mrs K
  Todellakin, juurikin niin että tässä kohtaa alkoi kellot soida kun välittäjä oli valinnut tarkastajan kohteeseen. Toisekseen hän vielä kehtasi meille kertoa ihan avoimesti, että valitsemamme tarkastusfirma on liiankin tarkka ja vertaa kohteita uusiin taloihin ja niiden laatuvaateisiin. Sokerina pohjalla: Välittäjän mielestä tuo kyseinen tarkastusfirma ei edistä kaupankäyntiä, kun se tekee niin tarkkaa työtä, että ostajalle tulee mielikuva kohteesta joka on täynnä vikoja. Voi morjes.
  Haluan uskoa juurituolla tavalla mitä kerroit. Kiitos kovasti kommentistasi.

  VastaaPoista
 5. Me olemme asuneet asumisoikeusasunnossa sen jälkeen kun myimme ekan asuntomme ja olemme etsineet omaa. Koska pystyimme tekemään kaupat nopeasti, saimme nykyisen talomme, vaikka siitä oli jo yksi tarjous tehty, mutta sen ehtona oli, että ostajat saavat omansa myytyä.
  Mutta on meilläkin muutama ärsyttävä ei-onnistunut asuntokauppa on takana, ne loppujen lopuksi vahvistivat uskoani siihen, että se oikea koti tulee kyllä vastaan ennemmin tai myöhemmin!

  VastaaPoista
 6. KIrsikka: Hienona että teille on löytynyt mieleinen koti. Nyt meille tuli tunne että juostaan kilpaa ja nopeampi voittaa. Uskon sen oikean kodin löytyvän.

  VastaaPoista
 7. Ihan oikein toimitte. Meillä oli välittäjän kautta kuntotarkastaja eikä hän sanonut mitään välikaton kunnosta. Nyt kun pyysimme kattoremonttitarjousta, niin tuli ilmi, ettei ilma ole kunnolla kiertänyt siellä ja osa laudoista oli jo tummunut. Ei mitään isompaa, mutta jos olisimme antaneet rempan odottaa, niin ties mitä olisi tapahtunut.
  Kyllä se oikea koti vielä teillekin löytyy.
  Meillä oli kanssa oma asunto pitkään myynnissä ja pari kivaa asuntoa meni sivu suun.Mutta sitten, kun olimme jo viheltäneet pelin poikki, löytyikin nykyinen kotimme, jonka sitten vaihdoimme omaan rivarikolmioomme.
  Tilanne muuttui siis yhtäkkiä. Helmikuussa en vielä voinut kuvitellakaan, että juhannus vietettäisiin omakotitalossa.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Katjuska.Kiitos kommentistasi. Olen oppinut luottamaan intuitioon ja uskon että teimme oikean päätöksen. Hautasin tämän mukana yhden unelmani, mutta jotain parempaa on varmasti tulossa. Kiva että teille löytyi oma kiva koti.

  VastaaPoista
 9. Meillä on juuri tuo tilanne nyt, eli etsimme uutta eikä oma ole myynnissä. Niin harvakseltaan on ollut mitään edes katsomisen arvoista, että pelottaa laittaa omaa myyntiin. Me olisimme tehneet saman kuin te tuossa tilanteessa. Jotain mätää on, jos kuntotarkastajien kanssa aletaan noin kikkailla. Liian monta homeoikeudenkäyntiä nähneenä nousi karvat pystyyn.

  VastaaPoista
 10. Myyjä oli tarkka muutamasta sadasta eurosta. Hänen mielestään turhaa rahanmenoa... No häneltä jäi meidän rahat tuosta talosta saamatta. Jotakin siellä on pielessä, olen siitä aivan varma. Onnea teille asunnon hakuun.

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa uudestaan

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig