tiistai 25. lokakuuta 2016

.Louis Poulsen - Patera pendand light.

Onko valaisin vain valaisin, vai pitääkö sen olla myös kaunis. Pitää. Eikö? Kuka haluaisi katsella rumaa valaisinta kotonaan. Meillä on olohuoneessa melko korkea tila, ja sen toiseen päähän haluaisin näyttävän valonlähteen. Tällä hetkellä siellä roikkuu kympin arvoinen paperipallo, joka on väliaikainen ratkaisu. Ei sekään huono ole, mutta jotain muuta sen tilalle haluan. Valo voisi olla esimerkiksi tämä Louis Poulsenin Patera. Valo on kovasti nosteessa, se on saanut Design Awards 2016 palkinnon tanskassa ja kaikki tuntuvan nyt sellaisen haluavan. Monesta puodista ovat nimittäin loppu. Valaisinta saa kahta eri kokoa.
”Patera-riippuvalaisin on jännittävän ja kunnianhimoisen luomisprosessin tulosta. Øivind Slaatto sai inspiraationsa Fibonaccin lukujonosta. Se on spiraalinmuotoinen kuvio, joka löytyy kaikkialta luonnosta kuten siemenmuodostelmista ja kuusenkävyistä. Fibonacci-rakenne on inspiroinut historian tuntemia kuuluisia taiteilijoita, kuten Leonardo da Vinciä ja Johann Sebastian Bachia. Samaan aikaan Øivind Slaatto oli inspiroitunut Poul Henningsenin nerokkaista valaisinrakenteista, ja tuloksena syntyi PH Artichoke valaisimen moderni jälkeläinen”, kertoo Rasmus Markholt.
Valaisimen kompleksinen geometria toteutettiin 3D-ohjelmien ja lukuisten fyysisten mallien avulla, jotta saataisiin täydellinen yhdistelmä suoraa ja epäsuoraa valoa. Samalla Patera on visuaalisesti kaunis.
”Ensisilmäyksellä Patera näyttää valkoiselta, perforoidulta pallolta, mutta lähemmin tarkasteltaessa huomaa sen yksityiskohtaiset muodot sekä lukuisat ympyrät, kulmat ja reiät. Øivind Slaatto loi jännittävän mallin, joka on kaunista katseltavaa, koska se on yhtä aikaa matemaattinen, luonnollinen ja runollinen”, sanoo Rasmus Markholt.

// Lähde Louis Poulsen press  
Uskon että käsillä on klassikko, joka tulee kestämään aikaa. Siihen ei suuria ennustajan lahjoja tarvita. 

Herää vain yksi kysymys. Kuinka kinkkinen koottava tämän mahtaa olla. Olen lukenut tarinoita hankalista valaisimista, joiden kokoamiseen menee aikaa päiväkaupalla. Onko kenelläkään tietoa? Minulla ei hermot tulisi kestämään mitään rupeamia vaan lamppu saisi olla paketista valmis kattoon ripustettavaksi. 

Löysin Sisustelmia blogista tiedon että Pateran osaa koota koko maailmassa 7 ihmistä, ja viideltä ihmiseltä sen kokoamiseen menee heiltä 2 tuntia. No huh, siis voin harkita tätä siis.

Kuvat Stylizimo blog, Louis Poulsen, BoligSHARE:

2 kommenttia

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig