sunnuntai 17. syyskuuta 2017

.Habitaresta poimittuja.


Habitare ei ole enää entisensä. Messut olivat värien ja kauniiden esille panojen juhlaa. Toimittajien tusina oli vastassa lasipalatsissa heti sisääntuloaulassa. Tuo Minna Haapakosken sängyn runko, jonka päähän voi ripustaa päiväpeitteen ja vaikka vaatteita on tosi oivaltava ja kaunis. Sanoin sydämeni vei tuo pikkuinen ruskea nahkatuoli.  Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin 1956 suunnittelema Lehti nojatuoli on otettu uustuotantoon ja ostettavissa Fasetin verkkokaupan kautta.
 

Tapio Anttila collection oli edustettuna Kimppakämpän muodossa. Tosi kaunis osasto. 
 

Anno tuli takaisin ja rytinällä tulikin. Hobby Hallista saa näitä tuotteita ja Anno on avannut myös oman verkkokaupan. Hobby hallin osastolla kävi kova kuhina. 
 


Messut olivat muuttuneet. Olen viimeksi käynyt Habitaressa 14 vuotta sitten. Silloin muistan niiden olleen hyvin huonekaluhallimaiset messut, jossa oli osasto toisensa vieressä hyvin samanlaisia esille panoja. Nyt messut ovat enemmän liikkeidensä show roomeja ja erittäin hyvä niin. Tämä Vepsäläisen osasto oli siitä hyvä esimerkki. Tuntui että kotiin tuomisiksi oli muutakin kuin pettymys siitä, ettei messuilla taaskaan ollut mitään uutta. Oli myös ilo huomata että suunnittelijat itse olivat esittelemässä tuotteitaan.

Toivottavasti sama linja jatkuu myös tulevaisuudessa, näitä odottaa innolla myös tulevina vuosina.

Mutta yksi kysymys jäi mietityttämään. Missä olivat kaikki puusepät ja pikkuverstaat ja oppilaitokset? Toivottavasti puusepänteollisuus ei ole putoamassa täysin pois näiltä messuilta. 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig