lauantai 18. elokuuta 2018

.Vinkkejä kesämökin vuokraamiseen.


Niinkuin aiemmin olen kertonut, me olemme vuokrailleet paljon mökkejä vuosien mittaan. Emme aio ostaa mökkiä, emmekä rakennuttaa sellaista. Aika mitä omalla mökillä viettäisimme olisi käytännössä viikonloppuja ja kesäloman viikot. Meidän mielestämme se on rahanhukkaa. Omakotitalossa on tarpeeksi ylläpitämistä ja huolehtimista. Muistan liiankin hyvin parin vuoden takaisen rakennusajan jolloin huolehdimme pahimmillaan Kolmesta omakotitalosta samaan aikaan. Halusin yhden ja sain niitä kolme. Semmoista se on. Elämä yleensä antaa sen mitä ihminen haluaa, mutta kolme on liikaa.


Lähinnä mökkeilyltä kaipaamme rentoa olemista. Huolettomuus on yksi, mitä arvostaa myös. Kun mökin oven sulkee, ei tarvitse miettiä tuleeko varkaat ensi vai sitä seuraavana yönä tyhjentämään koko kämpän, tai katkeaako sähköt vai eikö katkea.

Tämä mökki Kylmäkoskella on remontoitu täydellisesti viime syksynä ja on vain vuokrakäytössä. Sisältä en kuvannut, mutta mökki oli sieltäkin siistissä kunnossa. Kuvia näet Facebookista hakemalla "Kallioluoto" mökkiä. Vuokra viikosta voi tuntua kalliilta, mutta minun mielestäni ajatellen edellä mainittuja seikkoja se on pieni summa siitä huolettomuudesta jonka sillä rahalla saan.


Mökki on ollut aiemmin schaumanin työntekijöiden virkystyskäytössä. Liuskekivilaatat mökiltä rantaan olivat kokoa jätti. Niitä kantamaan on tarvittu varmasti ainakin neljä miestä. Polku oli ihana. Näin yhtenä aamuna töihin lähtiessäni mustan pienen eläimen. Jälkeenpäin selvisi että kysymys oli ollut minkistä. Onneksi vasta jälkeenpäin, hui. Minkki syö lintuja, kaloja ja rapua. Rapujen saksia on nähty järven rannoilla.


Mökkiin tuli sisään järvivettä, joka näytti täysin puhtaalta mutta juomavesi tuotiin muualta. Levää tai mitään muutakaan ylimääräistä ei järvessä ollut, vaan se oli täysin kirkasta ja jo rannasta syvenevää. Juoksin pitkiä lenkkejä järvessä juoksuvyöllä ja lapset soutelivat selällä, eikä tarvinnut pelätä mitään virtauksia tai muutakaan.


Me viihdyimme täällä niin hyvin että päätimme varata ensi vuodeksi saman viikon. Elämään tulee tällä tavoin jatkuvuutta ja turvallisuutta.Paikan nimi Kallioluoto oli oikein osuva. Kaunis jykevä kallio rannassa.


Vähän mittakaavaa kivien koosta, eivät olleet ihan pienimmästä päästä liuskekiviä.


Meille kakille neljälle pölli. Kissa ei saanut tänne tulla, mikä on hyvä ajatellen sitä minkkiäkin. Minkki olisi nimittäin saanut mirriltä kyytiä. Näin se on nähtävä. Kissalla oli hyvä hoitopaikka toisaalla. Olemme löytäneet erittäin hyvän hoitolan kissalle. Sinne on mukavaa viedä kissa turvalliseen hoitoon.

Lupasin vinkkejä, tässä niitä tulee:

  • Ole ajoissa liikkeellä, parhaat mökit ja viikot varataan jo vuotta etukäteen
  • Tiedä mitä haet ja paljonko haluat siitä maksaa
  • Tarkista että mökinvuokraaja on luokitellut mökkinsä tai hänellä on arvioita
  • Älä vuokraa mökkiä, josta et näe kuvia et saa yhteyttä vuokranantajaan kysyäkseni lisätietoja ym.
  • Ei kannata olla liian sinisilmäinen, jos joku seikka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, näin ei yleensä ole vaan kyseessä on huijari. Meillä on käynyt aina hyvä tuuri ja kaikki on mennyt hyvin
  • Käytä luotettavia sivustoja, kuten Huvila.net tai lomarengas.fi 
  • Vielä yksi ilmainen vinkki, joka on rahanarvoinen - > vaihda liittymäsi Moille. Olen ollut käyttäjä nyt toista kuukautta ja olemme perheenä säästäneet jo monta euroa keskittämällä liittymämme sinne. Myös mökillä oli kätevää asettaa rajaton netti käyttöön ja kotona taas pois kun olemme oman wifin käyttökatvealueella. Netin käyttöä pystyy reaaliaikaisesti seuraaman ja asettamaan superrohmulle rajattoman netin, määräajaksi. (Affliate linkki alla)
  • Mökin vuokrasta emme saaneet alennusta tätä postausta vastaan. :D 

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig