sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Terassin värinvaihto

No morjes. Nyt se on tehty. Terassimme on uritettua painekyllästettyä ruskeaa lautaa ja päädyimme sen käsittelemään aikanaan ruskeaksi. Virhe. Siinä on näkynyt aivan kaikki roskat. Asumme kuusikon keskellä ja joka kevät koko terassi on täynnä keltaista nöhtää. Nyt päätimme ottaa härkää sarvista ja käsitellä terassi harmaalla Valtti plus öljyllä. Toiveissa olisi, että terassi pysyisi edes hitusen siistimmän näköisenä.


Luin useita blogipostauksia aiheesta ja ajattelin että onnistuisimme hommassa kohtalaisen helposti. Terassi on ollut käsittelemättä 3 vuotta ja tähän asti se on onkin pysynyt melko hyvänä. Nyt kuitenkin lähinnä portaat ja ulko-oven edusta alkoivat olla sen näköiset että terassille oli Pakko tehdä jotain. Optimaalitilanne olisi että terassi käsiteltäsiin 1-2 vuoden välein. Oma silmä on paras kertomaan milloin huoltomaalaus kannattaa tehdä. Miehen kanssa juuri keskuteltiin että seuraava terassi tulee olemaan kompisiittia tms huoltovapaata materiaalia.

Isäntä itse lantsareissaan

Pesin koko terassin terassinpesuaineella ja annoimme sen kuivua vuorokauden. Parasta olisi ollut pestä terassi painepesurilla ja sen jälkeen terassinpesuaineella ja vielä uudestaan painepesurilla värinvaihdon takia.  Itse en uskaltanut lähteä paineella terassia pesemään tikkuuntumisen pelossa. Pesin terassin Rensa terassipesuaineella ja puutarhaletkulla. Meillä oli edelliskerrasta Tikkurilan terassilastat, joilla saa helposti käsiteltyä sekä laudat että niiden välit. Näihin saa kätevästi ostettua uusia vaihtopäitä, koko helahoitoa ei tarvitse ostaa uutta.

Juu ei tullut Mona Lisa

Vaikuttaa siltä että ensimmäinen kerros ei peitä ruskeaa riittävästi vaan joudumme ehkä käsittelemään terassin kahteen kertaan. Ei tästä mitään Mona Lisaa ole tarkoitus tehdä tokaisi puoliso, kun valitin ettei maalaus näytä ihan tasaiselta. Juu ei niin, sekin jo riittää että tämä on siistimpi kuin edellinen versio. Suurin homma koko rupeamassa on pesu ja talon suojaus teipeillä. Öljyä vetelee ihan ilokseen siihen verrattuna.

Suosittelen lämpimästi oranssia rakennusteippiä ihan kaikkeen maalausten suojaamiseen, se ei jätä jälkiä maaliin tai ikkunoihin ja lähtee irti kohtuullisen vähällä nysväämisellä. On  kokemusta maalarinteipistä joka ei irtoa sitten millään maalauksen jälkeen ja alta löytyy vauhtiraitoja.Etupihalle mieheni teki äitienpäivälahjaksi jämälaudoista penkit ja pöydän. Niistä tuli hurjan söpöt ja lautakasa pieneni taas hitusen. Paikalliselta roskalavapalstalta löytyi raparperia jonka istutin lavakaulukseen. Saisihan näitä toki kaupastakin, mutta tälläkin raparperilla oli pitkä paikallinen historia takanaan, nyt se saa jatkaa eloaan meidän pihalla. Suunnitelmissa tälle kesälle on vielä istuttaa marjapensaita takapihalle.

Kävimme myös grilliostoksilla. Siitä on luvassa juttua myöhemmin kesällä.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig