keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Kaksi kertaa koti Pyynikiltä

Tampereen Pyynikillä on Pirkankatu, jonka varrella on useita 1900 luvun alkupuolella rakennettuja kerrostaloja. Tunnetuin näistä on ehkä kilometritalonakin tunnettu 134 m metriä pitkä talo, joka on remontoitu uuteen uskoon 2013. Tällä talolla on kohta ikää 100 vuotta. Nämä hirsitalot tuntuvat kestävän aikaa paremmin kuin moni uudempi seuraajansa. Toki se vaatii paljon työtä ja pieteettiä. Hirsitalorakentaminen onkin uudessa nosteessa, eikä ihme.

Tähän postaukseen löysin myytävänä olevia kohteita kaksi kappaletta. Kaiken kaikkiaan Pirkankadulla on myytävänä useampi asunto tällä hetkellä. 

Nämä kaksi taloa vierekkäin ovat todella sympaattisia.

 

Remontissa on jätetty näkyviin tiiltä ja hirttä.  Modernia ilmettä tuo musta metallikaide. 

 
Kylppärissä on hauska sauna. Musta laatta ja tiili sopivat hyvin yhteen. Tiiliseinä tuo tilaan ruoheutta ja muistuttaa vanhasta, samoin kuin hirsi. 
Aina wc tiloja ei tarvitse laatoittaa. Tässä alla siitä hyvä esimerkki. 
 
 
 
Kilometritalossa on yhteensä 41 asuntoa. (Yle.fi) 2013 vuonna talo sai takaisin alkuperäisen värinsä ja loistaa Pyynikin rinteen alla vastaanottaen Tampereelle pohjoisesta tulevat. Tämä talo onkin jotenkin hyvin Tamperelainen. Samannäköisiä taloja löytyy Nekalasta, jossa on saman ajan rakennuskantaa vielä jäljellä. 

SHARE:

1 kommentti

  1. Miksi vanha asunto pitää pilata remontoimalla se liian moderniksi???

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig