perjantai 18. elokuuta 2023

Sannanrannan huvila

Kokkolan Sannanranta on huvila-alue, jonne virkamiehet ja porvarit ovat muuttaneet perheineen 1800-luvun alkupuolelta lähtien. Alue on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja useat huvilat kaavalla suojeltuja.

 Sannanrannan huvila-alue on varhainen ja laaja esimerkki Pohjanmaan rannikkokaupunkien liepeille 1800-luvun loppupuolella syntyneistä kesänviettopaikoista. Kokkolalaisten huvila-alueen rakenne ja rakennuskanta kuvastavat rakentamisaikansa kesänviettokulttuuria.(Lähde: RKY)  Muita tunnetumpia huvila-alueita Suomessa lienee Hanko ja Ruissalo. 

 Tämmöinen helmi on myytävänä Kokkolan Sannanrannassa. Huvilassa on erityisen kauniit mittasuhteet, ja hyvin säilynyt julkisivu. Tästä on varmasti pidetty niin hyvä huoli kuin on pystytty.

Tämä huvila on kyllä erityisen kaunis ja todella hyvin säilynyt alkuperäisenä. Vettä ei huvilaan tule, mutta laiturisauna on vertaansa vailla. En ole missään koskaan nähnyt vastaavaa.

Taitaa olla niin, että jopa lattiat ovat alkuperäiset.
 Kertakaikkisen valloittava paikka.

http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=4524

https://my.matterport.com/show/?m=FzTHrKjj6VB

https://www.etuovi.com/kohde/557236?haku=M1999730210

SHARE:

1 kommentti

  1. I cherished your publish. You have a way with phrases. I felt like I used to be while in the sauna with you. What a fantastic experience!   saunajournal.com

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig