perjantai 9. tammikuuta 2015

.Elämme jännittäviä aikoja.


Meidän perhettä pidetään jännityksessä. Täällä kunnassa oli ennen joulua tonttihaku. Meille on suullisesti luvattu tuo tontti, tarjosimme tuosta eniten ja tontti jäi meille, 500 euron erolla edelliseen. Odotamme edelleen vahvistuskirjettä kunnasta. Varsinainen kokous asiasta on vasta ensiviikon torstaina. Olemme tähän saakka pitäytyneet erittäin pienellä hakualueella lasten koulupiirin takia, mutta nyt uskaltauduimme ulos mukavuusalueelta ja haimme tonttia lasten koulupiirin ulkopuolelta. No nuorimmainen suostuu muuttamaan, jos uudessa talossa on tramppa. Se ehkä hänelle suotakoon. Pitkään blogiani seuranneet tietävät meidän pieleen menneistä tonttihauista ja asuntokaupoista. Nyt mennään tosissaan. Tässä toteutuu meidän unelma, edes osittain. Talo päättyvän kadun päästä, metsän vierestä, rauhalliselta alueelta.

Tontille saa rakentaa 2 kerroksisen talon, jonka yläkerta on 3/4 osaa alakerran pinta-alasta. Harjasuunta tässä tontilla on mielestäni väärinpäin. Tietääkö kukaan kuinka helppoa tai vaikeaa on harjasuunnan muuttaminen toisinpäin? Lienee poikkeamisluvan paikka.


Tämä rakennus sijaitsee tontin oikeassa reunassa ja on vanha puimala. Kunta aikoo purkaa tämän, toisaalta sääli.  Se on eräänlainen maanmerkki, joka on myös osa alueen historiaa. Se sijaitsee kahden tontin välissä, kunnan maalla.

Pelottaa, hirvittää, jännittää ja olen samalla äärettömän onnellinen. Haaveesta on vihdoinkin tulossa totta. Olen selannut talotoimittajien mallitaloja kyllästymiseen saakka. Montakin suosikki on löytynyt, mutta miten tehdä päätöksiä. Ja niitähän riittää.
SHARE:

11 kommenttia

 1. Mahtavaa, kyllä se läpi menee! Tuo on niin kivaa aikaa:).

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ihanat, mä nautin niin tästäkin että usko.

  VastaaPoista
 3. Tutut tuntemukset, vaikka me ei tonttia ikinä saatukaan, mutta saatiin talo. Kyllä se on edelleen hieno tunne, kun etsittiin melkein kolme vuotta ja vaikka rempatessa tulee myös mutkia matkaan. Onnea teille, hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Me päädyttiin valitsemaan talomalli, kysyttiin eri toimittajilta siihen tarjouksia ja lopulta teetettiin se pienellä rakennusfirmalla "pitkästä tavarasta". oli edullisin vaihtoehto kun ei tarvinnut maksaa talomyyjän palkkaa tai talofirman brändiä ja kaikki meni erittäin hyvin.
  Varmasti tekin löydätte teille juuri sen oikean kodin tuolle tontille!
  Tsemppiä!!! <3

  VastaaPoista
 5. Ansku: Juu niin on
  Taina: Vaihtoehtoja on aivan liikaa, mutta eiköhän me jotakin saada päätettyä.

  VastaaPoista
 6. Hienoa, onnea! Ainakaan meidän alueella ei olisi mennyt läpi harjan suunnan vaihto, mutta mistäpä sitä tietää, muutenkin kaavoissa ja kaavoittajissa on eroja. Tosin kummasti sen talon voi suunnitella mieleisekseen harjan suunnasta huolimatta. Tuo on melkeinpä mahtavinta aikaa rakentamisessa, kun on tontti ja kasa suunnitelmia. Sitten realismi alkaa pikku hiljaa nostaa rumaa päätään. Tulee stressiä ja huolia ja sensemmoista. Nyt on hyvä käydä tontilla fiilistelemässä ja nauttia ihanista tunnelmista.

  VastaaPoista
 7. Sanna näihin tästä näistä tunnelmista. Otan päivä kerrallaan ja koetaan olla stressaamatta turhaan etukäteen

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea tontista. Se on varmaan jo mennyt läpi. Nuo muutokset ovat hankalia tai sitten ei. Riippuu kunnan rakennustarkastajista. Me saimme "tapella" niinkin pienesstä asiasta kuin talon kattokaltevuudesta. Onnistui kuitenkin. Onnea hankkeeseen!!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa uudestaan

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig