sunnuntai 30. elokuuta 2015

.Avaimet.Talon vanhinta osaa. Vanha puori ja sen mega-avain ja lukko. Toimii.


Aito Rintamamiestalo, jossa on isoisäni kivestä tekemä kivijalka ja kattona aito konesaumattu pelti. Edelleen ehjä. Väristä en tykkää. Alkuperäinen väri on ollut valkoinen vihreillä nurkkalaudoilla. Jos tämän joskus maalaan uudestaan, väristä tulee alkuperäinen.


Ihana, ihana, ihana kaurapelto, leikkuuta vaille valmis. Ehdinpäs ennen puintia.Sain hepulin ja revin olohuoneen tapetit pois.


Alta paljaistui 4 kerrosta tapettia, suurin osa näistä äitini tapetoimia ja muistan näistä n 3 kerrosta. Talo on ostettu 1971, joten alimmat ovat alkuperäisten omistajien tekemiä.
Tämä on alin kerros, jonka sain melkein pelastettua. Aika laikukashan tämä on mutta jätän sen ainakin tapetin alle talteen.

Tuhotyöni jäljet

 Alkuperäinen valokatkaisin

 Tapettien jämiäPönttöuuni tulee saamaan uuden värin. Kauniit vanhat listat
Seinässä raakalauta ja levy kohtaavat nurkassa.

Vietimme viikonlopun lapsuuteni maisemissa. Perin tämän kotitaloni ja olen arponut koko vuoden mitä teen tämän kanssa. Pidänkö vai enkö. Moni asia puhuu myymisen puolesta ja mutta en halua myydä tätä vielä. Paikka on lapsuudenkotini, jossa olen asunut elämäni ensimäiset 18 vuotta. En pysty luopumaan tästä paikasta, se tekee liian kipeää. 

 Nyt talo on saatu kutakuinkin tyhjennettyä vanhempieni irtamistosta ja vietimme omat Venetsialaisemme polttamalla nämä olohuoneesta seinistä riivityt tapetit ulkona pöntössä. Hieno näky, täysikuu, ja me "grillataan" tapetteja takapihalla. Tiedän mitä isäni olisi ollut tästä tempauksesta mieltä... 

Siellä oli niin kaunista, viljapellot vielä leikkaamatta, pellot täynnä kultaa. Rakastan tätä paikkaa.
SHARE:

6 kommenttia

 1. Ihanaa, että sinulla on tämä kotitalosi. Aika kyllä näyttää mitä sen kanssa tahdot tehdä. Kodikasta.

  VastaaPoista
 2. Oi mikä projekti! Ihana seurata sen etenemistä! Hauskat venetsialaiset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projekti joka tulee kestämään ja kestämään. Mutta kiirettä ei ole, kun aikaa on loppuelämä.

   Poista
 3. Voih. Niin tunteita herättävää, ymmärrän hyvin ettet voi tästä luopua. Mielenkiintoista tosiaan seurailla projektin etenemistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta haluaisin luopuakin. Miksi jäädä roikkumaan lapsuusmuistoihin ja johonkin mikä on jo mennyt. Mutta en minä vaan voi, ainakaan vielä. Projekti tulee olemaan hidas. Ei ole rahaa remontoida ja kekseliäisyyttä saa kyllä käyttää riittämiin.

   Poista

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig