torstai 26. marraskuuta 2015

.Kodinhoitohuone -säätöjen säätö.

Kissakin päässyt mukaan suunnitelmaan, sille suunniteltiin hiekkalaatikon paikka kodariin :D

Peililiukuovet vasemmalta saunaan ja oikealta eteiseen

Mittapiirros

Naamakuva

Naamakuva

Sanon säätöjen säätö sen takia, että tämän tilan suunnittelu teetti enemmän päänvaivaa kuin keittiön, jossa kaikki napsui osimoilleen kohdalleen parista ensimäisestä luonnoksesta. Haasteen toi lattiakaivon paikka, joka olisi pitänyt suunnitella heti kättelyssä oikein. Periaatteessa sen paikkaa voisi muuttaa vieläkin, mutta sitä säädön määrää en nyt justiinsa jaksa. Kaikki pitäisi muuttaa lupakuviin, LVI-kuviin ja ties minne. Putket talossa on jo paikallaan, puuttuu vain valu ja lattia.

Tila on melko pieni 11m2, mutta neliötä emme uhranneet tälle yhtään enempää. Vieressä on 5 m tekninen tila, johon tulee erillinen siivoustarvikkeiden säilytys, ym. Myös keskuspölynimuri on siellä ja monet muut laitteet ja vempaimet. Varsinainen khh seinäke oli haastavin visuaalisesti ja järkevästi toteuttaa. Päädyimme laittamaan pesutornin koneet vierekkäin, näin saimme 60 cm lisää pöytätilaa pyykkien käsittelyä varten. Jostain syystä meidän khh tiloissa ei ole koskaan ollut enempää kuin 60 cm tilaa tasolla pyykin ym käsittelylle ja nyt tähän seikkaa kiinnitettiin enemmän huomiota.

Peiliovikaappiin päädyttiin, koska muuten ovet eivät olisi tulleet tasajaolla, joka olisi häirinnyt minua todella paljon. Nyt tuonne kaappiin saa säilöön pyyhkeet, laudeliinat ym kylppärissä tarvittavat vermeet. Viereen tulee tankokaappi, johon laitetaan kylpytakit ja muuta vähemmän käytössä olevaa kausivaatetta yms. Huonekorkeus on tässäkin tilassa sen 2,80 ja näin korkeaa kaappia ei Keittiömaailma toimita. Paras vaihtoehto olisi ollut täyskorkeat kaapit, mutta tällä mennään

Väritystä säädettiin moneen kertaan, oli aluksi harmaat kaapit, sitten harmaat ja valkoiset ja nyt lopulta sitten valkotammiset ja valkoiset kaapin ovet. Yläkaapit ovat kompromissi mieheni kanssa, joka ne tuonne tilaan halusi ja sinne ne nyt on suunniteltu. Tila on pieni, mutta riittävä. Mitään mekanismeja ei ole tulossa, perinteisellä silityslaudalla mennään.

Raksalla laitellaan ilmastointiputkia ja ulko-oviakin on jo osittain asennettu.  Koetan päästä valoisaan aikaan paikanpäälle kuvailemaan.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Kyllä tämä huone näyttää tilavalta ja tuo liukuovikaappi on kyllä hyvä juttu! Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. Kodinhoitohuone on kiva jos se on toimiva tai muuten se (ainakin meillä) on yksi kaaos huone! Kannattee panostaa ja jos on hyvin suunniteltu niin ei tarvitse tilan olla järin suuri. Liukuovikaapit ovat kyllä niin parhaita. Mietin meillekin mutta kun kaikkien lasten vaatekaapit ovat ainoastaan kodarissa niin päädyin normi-ovellisiin kaappeihin siksi että jokainen voi aukaista oman kaappinsa samaan aikaan.

  Raksailoa! Kiva kun löysin blogiiisi lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi ja kiitos tuosta raksablogien listasta. Kiitos tsempeistä. Nyt alkaa raksallakin näyttää jo paremmalta kun työt etenee. Hitaasti mutta varmasti.

   Poista

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig