sunnuntai 22. marraskuuta 2015

.Muisteloita - blogini syntytarina.

IEx-minimalist Blogin Riikka heitti haasteella. Haasteena oli kertoa blogin syntytarina. Olen todella huono vastaamaan kaikenlaisiin haasteisiin. Lähinnä kynnyskysymykseni on kirjoittaminen. Sain tarpeekseni kirjoittamisesta sairaanhoitaja opintojeni aikana ja blogini on paljolti visuaalispainotteinen. Kuvat postauksessa ovat Albufeirasta Portugalista. Kävin täällä kun valmistuin ja sen jälkeen aloitin blogin, syystalvella 2010.

Siis blogia olen pitänyt kohta 6 vuotta. Valmistuin sairaanhoitajaksi 2010 ja sen jälkeen minulle jäi ylimääräistä aikaa ja surffailin netissä. Kun lähdin opiskelemaan, olin jo valmis artesaani ja pohdin pitkään lähdenkö opiskelemaan sisustussuunnitelua. Päätin ottaa vastaan varmemmin työn. Olin jo aiemmin pitänyt päiväkirjamaista blogia, jonka kuitenkin kuoppasin. Ensimmäisen vuoden aikana minulla oli n 20 seuraajaa. Muistan suuren hetken kun Annaleenaś Hem blogia pitävä Anna-Leena kysyi meilitse lupaa, saako laittaa blogini seurantalistalleen. Tottamooses sai. Toinen vastaavanlainen hetki oli kun ruotsalainen Hanna Wesman löysi blogini ja liitti blogini listalleen. Edelleen mieltäni lämmittää kun näen blogini jonkun listoilla.

Blogin periaate on pitää työ blogista poissa ja työssä taas en puhu blogista. Blogi on työn vastapainoa, minun oma paikkani.

Taitekohtia:
Suurimpana taitekohtana koen 2011-2012 vuoden vaihteen, kun pääsin Desire to Inspire blogin 98 blogin joukkoon, jotka listattiin Reading guideen. Tuntui hurjalta tulla huomioiduksi. Täytin 40 vuotta vuonna 2013 ja syntymäpäiväni aikoihin meidän kodista julkaistiin juttu Kotivinkissä. Jutun tekivät Krista Keltanen ja Jonna Kivilahti.

Miten olen kehittynyt:
 Olen parempi kuvaaja ja postauksia teen 1-2 krt viikossa. Enemmän haluaisin postailla omilla kuvilla, mutta aika ei riitä kuvaamiseen. Olen vielä kahden vaiheilla, haluanko omaa tulevaa kotiamme enää blogiin. Minulle blogin arvo ei ole julkaista mitä olen tehnyt, vaan mitä olen nähnyt ja mistä olen saanut visuaalisuuden nälkääni apetta. Eli siis haluan jakaa sen mistä inspiroidun itse, sen osaan parhaiten. Olen supernopea jo tekemään postauksia. Nykyään yhden postauksen tekemiseen menee noin puoli tuntia, kun aiemmin nykersin postausta parikin tuntia. Ehkä ajanpuute ja osittain perfektionismiin taipuvainen luonteeni estää omila kuvilla postailun, koska aikani ei kertakaikkiaan riitä kaikkeen. Hatun nosto kaikille töiden ohella omilla kuvilla bloggaaville kanssasisarille. Ilo seurata tasokkaita blogeja, joita suomessakin riittää todella monta.

Jos haluat napata haasteen vastaan, niin tee niin. En nyt haasta erityisesti ketään.
SHARE:

6 kommenttia

 1. Sinulla on kyllä silmää, et olisi hassumpi sisustusuunnittelijakaan :) mutta tosiaan leipä on hoitoalalla huomattavasti varmemmalla pohjalla tänä päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Sanna. Varmempi tulon lähde on kyllä turvallinen, mutta ehkä vähän tylsä vaihtoehto. No onneksi tätäkin voi harrastaa.

   Poista
 2. Oi, millaisia huomioimisia olet saanut blogihistoriasi aikana! Olisi kyllä kiva nähdä kuvia teidän uudesta talostakin, jos voi esittää toiveita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat olleet parasta antia. Harkitsen tätä uuden kodin blogissa näkymistä huolella.

   Poista
 3. Hoitoalalla siis sinäkin! Samalla alalla ollaan. Toivon niin näkeväni uuden kotinne, kun se valmistuu! Mikäs siellä on tilanne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitoalalla juu. Itseasiassa minusta piti tulla terveydenhoitaja, hain 1992 terveydenhoitajaksi opiskelemaan mutta en päässyt. Sairaanhoitajaksi en halunnut vuorotyön takia tuolloin opiskella, mutta mieli muuttui matkan varrella. Tuosta hetkestä meni 15 vuotta, kunnes opinnot alkoi :D Pitkähkö välivuosi. Kaikenlaista tein tuossa välissä. Raksalla ei oikein tapahdu mitään juuri nyt. Emme edes jaksa käydä siellä kovin usein. Alkusyksyn puristukset veivät mehut. Nyt huilataan hetki.

   Poista

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig