keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

.Allergiaperheen sisustamisesta ja mattopähkinä.

Olemme muuttaneet uuteen kotiin, jossa kaikki pinnat ovat uusia, mutta kalusteet vanhoja. Yksi syy siihen, että emme hanki heti uusia kalusteita taloon, on siinä, että uusista materiaaleista lähtee todella paljon hajuja. Olen itse hajuallergikko ja kohta astmaatikko, tyttäremme on jo altistunut pölylle ja niiskuttaa koko ajan. Koetimme saneerata pölyn määrän minimiin muuttaessamme. Käytännössä tämä tarkoittaa minimaalista kalustamista ja tavaramäärän radikaalia vähentämistä. Meidän perheessä vähän kaikilla on ollut tietynlaista hamstaarisvimmaa. Siksi välillä postailen Konmarittamisesta ja tavaroiden vähentämisestä. Olemme onnistuneet hävittämään todella paljon tavaraa, mutta vieläkin sitä on ihan liikaa.


Meillä ei ole mattoja lattiassa vielä lainkaan, mutta jossain vaiheessa ne on hankittava.  
Nyt haluaisin teiltä vinkkejä allergiaperheen mattovalintaan olohuoneeseen.
Oman haasteensa tähän tuo se, että meillä on kissa, josta lähtee todella paljon karvoja. Kissa raapii mattoja, tekee niihin langanvetoja ja välillä oksentelee karvapalleroita matolle. Jaiks. Kissa kuitenkin on ja pysyy. Me palvelemme tästä huolimatta armon majesteettia. Sen verran rakas hän on, että jos vain suinkin voimme, kissasta emme luovu.

Matto pitäisi olla pölyämätön, kevyt ravistella isosta koosta huolimatta ja vesipestävä. Aikamoinen rasti, mutta ajattelin selvitä tästäkin etsinnästä kunnialla. Teidän avullanne. Saa heittää vinkkejä kivoista matoista, noilla yllämainituilla kriteereillä ilmoille.

Mitäs muuten kuuluu, oletteko jo lomilla vai vielä töissä, mitä kesäsuunnitelmia teillä on? Iloa päivääsi. Itse herään täältä uudesta kodista aivan epäuskoisena, asunko oikeasti täällä, vai elänkö unessa. Tunne, joka jatkuu varmaan vielä vähän aikaa.
SHARE:

6 kommenttia

 1. Onnea uuteen kotiin, ihana lattia. <3 Meillä myös allergiaperhe. Olemme olleet tyytyväisiä Mattokutomo Vanhamäen paperinarumattoon, ostin koossa 200x300 olkkariin ja luulen, että hankin vielä muitakin kokoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä vinkki. Paperinaru on vähän kinkkinen pestävä, mutta tutustun tähänkin vaihtoehtoon.

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin. :)

  Meidän koirataloudessa ja itsekkin pölyherkkänä olen todennut ihan parhaiksi matoiksi 100% polypropyleeni-matot, jotka sopivat siis myös ulkokäyttöön. Ovat helppoja puhdistaa ja tarvittaessa myös vesipestävät. Olenpa joskus pessyt polypropyleenimattoa painepesurilla, tosin ihan miedolla paineella. Esimerkiksi olohuoneessa meillä on tämä Askon matto: https://www.asko.fi/tuotteet/tuote/39/13417/agadir-matto-160-x-230-cm-vaaleanharmaa . Nykyään noissa on jo tosi kivasti valinnanvaraa, eikä hinnatkaan huimaa päätä. Siitä en tosia osaa sanoa, että kuinka kissat noihin ihastuu... :)

  VastaaPoista
 3. Löysin sattumalta blogiisi ja heti intoudun kommentoimaan!
  Meillä on ajatuksena laittaa kaksi mattoa vierekkäin ja "lukita" toisiinsa sohvapöydällä tai nurjalta puolelta jotenkin simppelisti. Olisi helpompi käsitellä, kun voisi käsitellä erikseen, mutta lattiassa olisi yhtenäinen ilme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan noita liimata toisiinsa vaikka teipiltä pohjasta kiinni. En vain tiedä jääkö lattiaan jäljet.

   Poista

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig