tiistai 2. elokuuta 2016

.Pihaideoita.

Olemme asuneet uudessa talossamme nyt kuukauden ja vähän yli. Piha ei ole  saanut meiltä montakaan ajatusta. Pihasuunnitelma on olemassa, mutta sitä tullaan muuttamaan melko paljon. Suunitelmassamme on kasveja todella paljon ja istutuslaatikoita on vähän siellä täällä. Haluamme suoralinjaisemman pihan ja vähemmän kasveja ja mahdollisimman vähän nurmikkoa. Mieluiten ei ollenkaan. Viime loppukesän leikkasimme kahden omakotitalon nurmikoita samaan aikaan. Nyt saa siitä taukoa, kun piha pukkaa pelkkää heinää tällä hetkellä. Rahkeet eivät ihan riitä enää tämän syksyn aikana tehdä pihalle yhtään mitään. Onneksi siinä on sentää sora kulkuteillä.
 

Kuva täältä
Tässä pihassa on kivasti ladotut kivet, isoa ja pientä sekaisin. Itse haluaisin mahdollisimman isoa laattaa pihaan. Tulossa on osaksi myös asfalttia. Odotellaan että kunta päällystää tien ja otamme autokatoksen asfaltille samalla.

Kuvassa on alkuperäinen Vihervaaran piha Hämeenlinnassa. Tykkään pihan simppeleistä linjoista, jotka eivät mene aivan suoraan. Omassa pihassamme oikean etukulman voisi toteuttaa samalla tavalla.

Istusaltaat voisi tehdä betonista. Niitä näkyy nykyään enemmän, ovat simppeleitä ja ne voi käsitellä samalla sokkelipinnoitteella kuin talo ja ilme pysyy yhtenäisenä. Onko joku teistä tehnyt näitä betonisia laatikoita ja miten onnistuitte? Olisi kiva kuulla kokemuksia.

Ohjeet altaan tekoon löytyvät täältä ja täältä.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig