torstai 22. syyskuuta 2016

.Vihersisustamisesta.


Susanna Vento antaa vinkkejä vihersisustamiseen uusimmassa Residence lehden verkkojulkaisussa. Upeat kuvat on ottanut Riikka Kantinkoski. Susanna on kirjoittanut kirjan Green home book. Kirjassa käsitellään nyt niin trendikästä vihersisustamista. Kirjaa ei ole vielä julkaistu, mutta se julkaistaan vielä tänä vuonna. Lähdin tutkimaan mitä muuta aiheesta on kirjoitettu ja onhan siitä.


Decor 8 blogissa on julkaistu nämä kuvat liittyen kirjaan Urban Jungle book, joka on myös ilmestymäisillään. Kasvit tuovat viihtyisyyttä ympäristöön, tekevät siitä elävämmän ja kotoisemman.  Ne puhdistavat sisäilmaan myös. Itse olen ollut todella surkea viherpeukalo. Yleensä kastelen kasvini kuoliaaksi. Olen saanut anopinkielenkin kuivumaan ja se jos mikä on on vaikeaa.

 Kaseveja voi ryhmitelllä ja laitella aika kamaliltakin näyttäviin potteihin, niillä saa elävyyttä asetelmiin.


Kasveihin voi yhdistellä myös tauluja niinkuin tässä on tehty. 

Ikkunalaudat ovat mitä parhaita paikkoja kukille, niillä riittää valoa riittävästi. Yksi iso kasvikin riittää yksinään tuomaan vihreyttä ja elävyyttä sisustukseen.

Ja tuo niin tuttu String pocket, täynnä kukkia. Tosi kiva asetelma. Näistä kukkasista tunnistan tuon nukkumatin. Se minulla oli joskus opiskeluaikoina. Hauska kasvi.

Jään odottamaan Susannan ja Riikan kirjaa innolla ja Urban jungle book, menee myös vähintäänkin kirjastosta varaukseen.

Mitä kasveja sinulla on? Mikä on suosikkiviherkasvisi tai minkä haluaisit hankkia?

Source Residence
Decor 8SHARE:

8 kommenttia

 1. Ai että silmä lepää... mä vihersisustaisin koko kämpän jos olisi vaan rahaa. Kultapalmu on nyt ostoslistalla.

  P.s. en muuten saanut kommentoitua mobiilinäytöllä, mutta kun vaihdoin internetnäkymään, onnistuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Meillä taisi olla kultapalmu, mutta onnistuin tappamaan senkin. Olen ihan onneton. Täytyypäs katsoa tuota kommentointia, en ole mobiilinäkymälle tehnyt muutakuin päivitin sen vähän aika sitten.

   Poista
 2. Mukava koonti vihersisustamisesta! :) Minä olen myös ihan tumpelo kasvien kanssa - tällä hetkellä yritän kuitenkin pitää hengissä oliivipuuta, huonekuusta ja fiikusta. Katsotaan, onko niistä enää keväällä mitään jäljellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oliivipuu kuulostaa haastavalta, mutta on tosi kaunis. Minulla on pieni fiikus josta saa vielä ison kasvin.

   Poista
 3. Ei taho viihtiä laittaa paljon rahaa isoon näyttävään kasviin joka kuolee pian, kun en vaan osaa niitä hoitaa. Kyllähän ne kauniita on.

  VastaaPoista
 4. Ihanan vihreä postaus! Mä olen kanssa ihan surkea kasvien kanssa, mutta annan ne aina välillä äidille elpymään, ja hän sitten hoitaa ne henkiin ja palauttaa mulle entistä ehompina (jollei sitten korvaa uusilla, kun mitään ei ole ollut enää tehtävissä...). Mulla selviää hengissä parhaiten Kultaköynnös ja Peikonlehdet. Rakastan Muorinkukkia, mutta säännöllisesti hoidan ne hengiltä... Kukkaparat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muorinkukka on nätti, mutta hankalan herkkä kuivumaan. Oma äiti oli hyvä kasvien kanssa. Meillä oli joskus tosi nätti kiinanruusu, johon tuli tulipunaiset kukat. Ja sellainen pylväskaktus meillä oli kun olin pieni. Isoina ryhminä oli kukkia. Äitini ja tätini jakoivat toisilleen pistokkaita.

   Poista

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig