lauantai 7. tammikuuta 2017

.Keittiöstämme.

 Hyvää uutta vuotta kaikille. Omani alkoi flunssan merkeissä. Sitä on nyt kovasti liikkeellä. Onneksi omani ei tarttunut koko perheeseen, ainoastaan tyttö on niiskuttanut minun lisäkseni. Oli hyvä hetki hengähtää, ja pään lepuutus teki erittäin terää. Nyt harmittaa, että hyvin alkanut juoksuharrastus on ottanut taka pakkia, mutta onneksi on kevät tulossa. Valo ja kuivat tiet joilla juosta menemään, joten ei haittaa.


Tässä teille lupaamiani kuvia meidän keittiöstä. Se on parasta koko talossa. Meidän talon olohuone ja keittiö ovat suoria kopiota Kannustalon Vihervaaran Hämeenlinnan messutalosta. Sieltä ajatus kaikkeen lähti. En voinut aikanaan välttyä kyyneliltä kun kävimme paikan päällä. Se ei ole mikään uutinen, koska itken mistä milloinkin. Tuo Marimekon kangastaulu on ollut esillä jo aiemminkin. En vain kyllästy tuohon kuosiin. Monet jutut ovat ripustamatta, asetelmat hakevat paikkojaan. Nyt ei ole kiire mihinkään.


Yhden hankinnan tein Finnish Design shopista, ennen joulua. Se on tuo Artekin mehiläispesä jonka Alvar Aalto suunnitteli jo 1953. Ensimmäinen Aalto kalusteeni muuten koskaan. Jo oli aikakin.  Olen aika rakastunut tuohon klassikkoon, joka antaa ihan pikantin säväyksen muuten valkoiseen, mustan ja harmaan sävyiseen ruokailutilaan. Ei ihme että se on pysynyt suosittuna jo puolivuosisataa.


Saimme vihdoinkin myös uuden ruokapöydän. Hain pitkään kohtuuhintaista ruokapöytää meille. Yli kahden metrin pöydät ovat arvokkaita ja tässä hetkessä en malttanut hankkia Superellipse pöytää, jonka kaikkein eniten olisin halunnut. Tästä Mesitekin toimittamassa pöydästä pulitin 600 euroa kotiin kannettuna. Vastaavat Hayn pöydät eivät irtoa alle 800 euron. Eli vinkkinä, jos kiinnostaa. Pöytä on korkeapainelaminaattia ja reunan värin voi valita.  Pöytä oli painava kuin mikä, mutta Mesitekin miehet kantoivat sen sisälle asti.Tästä kovasti kiitoksia, jos joskus luette tätä.


Sitten sitä keittiötä. Oikeastaan mitään en muuttaisi. Ainoastaan ikkunat vaihtaisin, jos vielä voisin koska tuo keskiosa ikkunasta on juurikin silmäni korkeudella. Jopa mieheni, jota ei mikään esteettinen yleensä häiritse sanoi alkuun samaa. Meille ei tullut välitilaan laattaa ollenkaan, koska välitilaa ei oikeastaan ole. Ikkunat pysyvät kyllä puhtaina pyyhkimisellä. Saareke on juuri hyvän kokoinen meille. Siinä mahtuu kaksi ihmistä tekemään ruokaa tosi hyvin. Laskutilaa on juuri sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän.  Säilytystilaakin koko keittiössä on juuri sopivasti, kun liiat tavarat on Konmaritettu mikä mihinkin.


Koneiden integrointia mietimme pitkään, koska ne vievät säilytystilaa kaapista useamman kymmenen litraa. En kuitenkaan vaihtaisi näitä enää tavallisiin. En ole kaivannut magneettien täytteisiä ovia ja ne olisivat aina silmissä, koska nuo ovet näkyvät olohuoneen puolelle. Meille ei tullut nyt kovin suosittua aamiaiskaappia, kaikki pienkoneet ovat tasolla, mutta ne jäävät sopivasti piiloon kulman taakse.

Liesi on saarekkeen toisella puolella, samoin uuni ja ratkaisu on toiminut hyvin. Parasta on kokatessa katsella maisemia ja minä en näe telkkarin ruutua mistään kohdasta tästä, koska se jää kuolleeseen kulmaan olohuoneen nurkkaan. Tämä oli tarkkaan mietitty juttu.


Parolan aseman joulumyyjäisistä lähti mukaani Rinkisen Katjan tekemä  Kissa paperipussi, joka kätkee sisuksiinsa meidän kissan eväät. Näitä saapi Katjan kaupasta tilattua kotiinkin. Ostin toisenkin kassin, siitä joskus lisää. Katjan säkkikauppaan pääset tästä.

Yksi keittiömme hyviä puolia on se, että ovesta pääsee suoraan terassille. Tämä on erittäin hyvä myös tulee kauppakassien kanssa kotiin. Jäähdyttelemme ruokia paljon terassilla ja kesällä todennäköisesti grillaamme ja juomme useammat terassikahvit omalla terassilla.

Olette saattaneet huomata että blogini ulkonäkö on muuttunut. Menin ostamaan uuden blogipohjan, jonka asensin, mutta eihän se sellaisenaan toiminut ollenkaan. Nyt päätin ottaa käyttöön joksikin aikaa bloggerin vanhan pohjan, kunnes löydän tai teetän uuden ulkoasun koko hela blogille. Alan olla kyllästynyt itse vääntämään ulkoasua ja taidan ottaa yhteyttä pariin kollegaan, joiden tiedän tekevän hyvää työtä näiden kanssa.

Rapsakkaa uutta vuotta teille. Huomenna lähden yli viikon tauon jälkeen juoksulenkille.

Keittiön meille suunnitteli Keittiömaailmasta Soile Pellinen ja kodinkoneet toimitti Teknikset.

Mitäs pidätte keittiöstä?

# Tuotetietojen maininnasta ei ole tullut alennusta tai hyvitystä blogin pitäjälle.
SHARE:

8 kommenttia

 1. Aivan mielettömän kaunis ja tyylikäs! <3 Tykkään! <3 Näyttää kotoisalta ja toimivalta, jota modernimpi tyyli ei aina mun silmään ole.
  Iloa ja onnea vuoteesi - eiköhän me tänä vuonna onnistuta taas treffaamisissakin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän. Viimeksi ollaankin nähty. No liian kauan sitten :D Kuka noita ruuhkavuosia laskee, ei kukaan.

   Poista
 2. Teidän keittiö näyttää kivalta! Jokaisella on omat mieltymyksensä ja oma silmä helposti hakee niitä kohtia, joihin se nyt vain osuu. Jos toi olisi meidän köökki, ehkä leventäisin pöytätasoa saarekkeessa hieman "yli" jotta alle mahtuu baarituolit. Ajatuksena se, ettei tarvitse kattaa aamupalaa isolle pöydälle. Saarekkeeseen olisin laittanut vielä pienen näköesteen n.20 cm korkean, jotta kattilakaaos ei näy sinne paremmalle puolelle. Värit ovat mukavat, joita silmä jaksaa katsella ja onhan teillä siinä nyt kaikenlaista muuta kivaa. Siis ihan positiivisessa hengessä kommentoin, ettei nyt jää väärää käsitystä. Ja hei! Pisteet siitä ettei ole sitä magneettijääkaappi- hirvitystä ja siitä, että sieltä keittiöstä pääsee suoraan ulos! Luksusta!

  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kannattaa suunnitella sellainen keittiö ja toteuttaa se mistä Itse haaveilee. Meidän on juuri sellainen. Kiitos kommentista.

   Poista
 3. Todella kiva keittiö! Viihtyisin kyllä tuollaisessa tilassa ja ihania juttuja siellä täällä tarjoamassa silmänruokaa <3

  VastaaPoista
 4. Todella tyylikäs ja toimivan oloinen keittiö, tästähän tuli loistavia pointteja ja vinkkejä, jos joskus suunnittelen vielä omaa keittiötä! <3 Aamiaiskaapin sijaan minäkin valitsisin mielummin tuollaisen "nurkan". Ja tuo kulku keittiöstä terassille on ihan ykkösjuttu, voi kunpa meilläkin vielä joskus.

  Hyviä juoksulenkkejä ja kivaa tammikuun jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi. Toki aina kaiken voi tehdä vielä paremmin, mutta me olemme olleet tähän keittiöömme todella tyytyväisiä. Keittiöstä terassille kulku on ihan ehdoton juttu meille, koska syömme kesäisin usein ulkona. Kiitos ja samoin.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig