keskiviikko 7. helmikuuta 2018

.Parhaat kirpputorilöytöni Pirkanmaalta.

Sain ilokseni kutsun bloggaaja porukkaan Facebookissa. Bloggareiden keskuudessa kiertää kuukausittain haasteita ja tämän helmikuun aiheena on 
parhaat kirpparilöydöt.

Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa vapaamuotoisesti paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat! 

No Home without you blogin Kaisa 
kerää näistä meidän postauksista koosteen, joten pysy kuulolla.

 Minusta nämä haasteet ovat kivoja. Aiheiden keksiminen ei ole aina helppoa ja on hauska nähdä mitä muut ovat löytäneet ja samalla saa kattavan läpileikkauksen Suomen parhaaseen kirpparitarjontaan.
No niin, sitten mennään.


Lempäälän kirpputori, Uniikkia, Klaffi ja piironki

Nämä maljakot ja koriste-esineet ovat niitä mitä nykyään ostan kirpputoreilta. Kaikki näistä ovat maksaneet maksimissaan 10 euroa kappale. Viimeisin on tuo kupittaan valmistama musta karahvimaljakko, joka sekin maksoi vain sen vaivaisen kympin verran. House doctorin pikkuinen talo on Klaffi ja piironki kirpputorilta. Kaikki muutkin ovat allamainituilta toreilta peräisin. Ja minulle tärkeitä kaikki.
Lipasto jonka päällä ne ovat, on peräisin omasta lapsuudenkodistani. Sieltä aarreaitasta, josta olen perinyt paljon astioita ja kalusteita. Ne ovat niitä rakkaimpia kaikkien tavaroitteni joukosta.

Lempäälän kirpputori, Uniikkia, Klaffi ja piironki

 Asetelmien tekeminen näillä on hauskaa. Ja minua hykerryttää ajatus siitä että kaikilla on jokin historia takanaan. Ne eivät ole vain tavaroita, vaan niillä on jokin tarina, jokaikisellä näistä.


Urjalan tori ja Akaan kirpputorikeskus

Nämä kaksi sitten. Olin ystäväni luona Urjalassa ja kävimme kesällä markkinoilla, jotka siellä on jokaikinen perjantai. Siellä oli peräkonttikirppis ja iskin silmäni tähän kauniiseen ruskeaan lasimaljaan. Myyjä kertoi sen olevan harvinaisuus. Kumelan leimakin löytyy kyljestä. Ajattelin heti että jaahas, mitähän se mahtaa maksaa. Myyjä sanoi heti perään, että myyn sen sinulle kympillä. Kiinni veti. Viisikymppiä tämä maksaa, kun netistä tarkistin. Se on niin kaunis. Viereinen kastelukannu on samalta reissulta Kylmäkosken kirpparilta, kastelukannuja voisin kerätä vaikka kaapit täyteen. Ne ovat hauskoja esineitä.

 Annikalle terveiset ja vilkutus.
 Olen siitä lähtien, kun entinen mankelimme hajosi, hakenut tätä Upon valmistamaa kaunokaista joka paikasta. Olen ollut valmis jo ajamaankin useamman kymmennen kilometriä hakeakseni sen, jos vain sopivasti olisi irronnut. Nyt se tuli vastaan kauppareissulla Prismaan. Maksoin tästä täysin toimivasta kaunottaresta 35 euroa. Miksei näitä tehdä enää?  Sain kantoapua henkilökunnalta, tämä painaa jonkunverran. Puhdistimme tämän erittäin huolellisesti ja vaihdoimme Jokipiin pellavan liinan tähän. Se käy kuin kissa. Olen niin onnellinen, kun saan taas itse mankeloitua lakanat. Yli neljänkymmenen vuoden jälkeen tämä masiina toimii kuin uusi, ihan uskomatonta.
Mankeli Silinteri

Olen tehnyt Lempälään kirpputoreista listan ajo-ohjeineen pari vuotta sitten. Valitettavasti se ei ole enää täysin ajantasalla. Voit käydä lukemassa listan täältä.

Ne kirppikset joissa käyn mieluiten tässä vapaasti listattuna:

SHARE:

2 kommenttia

Kommentti ilahduttaa aina.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig