sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

.Pihamme - Kesä 2018.
Vihdoinkin etupihan laatoitus on valmis. Laattoja jäi ylikin ja niistä tehdään polkuja talon reinustalle. Saimme älynväläyksen käyttää kirppispöydän tuotto tuohon uima-altaaseen. Itsellä on hyvä mieli siitä että tarpeeton tavara sai lähtöpassit ja tilalle tuli  jotain tarpeellisempaa josta on iloa koko perheelle. Ja on ollut joka euron väärtti näillä helteillä. Allas käytiin ostamassa paikallisesta lasten lelukaupasta, ihan hyvällä alella.


Olin itse pitkään vastaan koko altaan hankkimista, koska käsitykseni sen hoitamisesta oli että se on kamalan työlästä. Pumppu hoitaa puhdistamisen melko kätevästi kuitenkin ja allaskemikaalit ovat niin tehokkaita ja turvallisia että tähän asti altaan hoito on ollut lähinnä peitteen vetäminen yöksi altaan päälle, ettei se vesi yöllä likaannu ja jäähdy.  Tämän kukkapenkin istutuksia pyöräytellään vielä uusiksi jossain kohtaa. Kiveyksen reuna muutti perennapenkin reunaa ja vuorimännyt jäivät vähä turhan taakse penkkiä. Nuo pikkuiset syreenit ovat vielä purkeissa odottamassa istutusta.

Laatoitus tehtiin Betonilaatta Oy:n 490x490x50 mm laatalla, joka on edullisimpia isoja betonilaattoja mitä on markkinoilla. Meille pihan laatoitustyöt toteutti Pirkanmaan pihakivi, joka tekee yhteistyötä Puutarhasuunnittelu Kevat firman kanssa. Suositus molemmista. Yhteistyö oli joustavaa ja kaikki meni hyvin muutenkin.Yksi kesän projekteista oli, kun kannoimme takaisin pari vuotta varastossa olleen keinun. Hioin sen kauttaaltaan ja maalasin yli jääneellä talomaalilla kahteen kertaan valkoiseksi. En suosittele talomaalilla maalaamista muille, koska ei voi tietää mitä tapahtuu kun talomaalilla maalataan kalusteita. Ottakaa varman päälle mieluummin. Minä päätin olla vähän tyhmän rohkea ja se kannatti. Olen lopputulokseen tyytyväinen. Pehmusteet löysin pitkän etsinnän jälkeen nettimyynti kaupasta.  Oli vaikeaa löytää kivoja pehmusteita, mutta nämä on oikein passelit.Toivottavasti riippajalava lähtee kasvamaan. Nyt on ollut niin älyttömän kuuma, että tätä on saanut kastella joka ilta. Tässä tärytellään kivituhkaa pihaan.


Semmoinen siitä sitten tuli. 


Tuo on keinu on oma lempipaikkani terassilla. Sillä on tunnearvoakin. Se on ostettu ensimmäiseen yhteiseen asuntoomme Pirkkalaan. Melkein 15 vuotta sitten. Hyvin on säilynyt ja meitä palvellut ja toivottavasti tekee sitä vielä pitkään.

Postauksen sisältämät linkit eivät ole kaupallisia mainoksia. Ne on mainittu postauksessa koska jokatapauksessa olisin näistä kirjoitellut. Hyvistä yhteistöistä on aina ilo kirjoittaa.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig