tiistai 21. lokakuuta 2014

.Etuovesta löydettyjä - Vehkalinna.

Joissakin paikoissa vain on sitä "jotain" ja tässä sitä on kahlamokaupalla, sille jolle on sopivasti rahaa. Mänttä-Vilppulassa on myytävänä Vehkalinnan huvilarakennus vuodelta 1905, joka on toiminut myöhemmin lasten kesäsiirtolana ja viimeiseksi pursiseuran tukikohtana. Netistä löytyy Vehkalinnasta tietoa mm blogeista. Minulle tuli mieleen että täällä ihan takuuvarmasti kummittelee ja totta se onkin. Tornissa nimittäin on oma nimikkokummitus. Kertakaikkisen ihana paikka. Tämä täytyisi saada pidettyä elossa, niin paljon iloa se tuottanut pursiseuralaisille ja aikanaan lapsille.

Purjeen Viemää blogissa kerrotaan historiasta ja löytyy lisää kuvia.
Tampereen navigaatio seuran lehdessä kattava artikkeli.
SHARE:

9 kommenttia

 1. Onpas upea talo. Ulkoa päin on kuin joku linna :) Tuota ois kyllä ihana päästä itse laittamaan sisältä. Vois laittaa vähän jotain uutta ja jotain vanhaakin pitää tietty olla :)

  VastaaPoista
 2. minustakin tämä on huisin hieno ja kiehtova paikka.

  VastaaPoista
 3. Onpa tosiaan kaunis, ja vaude toi vihreä takka! :D

  VastaaPoista
 4. Ei saisi tällaisia näyttää ;) Alkaa tässä heti suunnitella miten hienosti tuon saisi kalustettua. Upea! Niin... sen rahoitus tosiaan ;)

  VastaaPoista
 5. Ansku: Tää on kaunis kohde, hyvällä maulla aikanaan rakennutettu.

  Laura: Mulla myös sormet syyhyäisi kovasti tähän kohteeseen.

  VastaaPoista
 6. Oi hurja. Todellakin. Vehku on myynnissä. Mikähän on hintapyyntö. Ja tunnelma on todella hyvällä tavalla "spooki", varmasti kummitukset tulee kaupanpäälle :-). Hyppäsin sun lukijaksi :-)

  VastaaPoista
 7. Viherrys: Pyyntö oli muistaakseni 320 000. Tervetuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... ja siihen päälle kunnostus ja talon ylläpito. Joskos se lotto osuisi kohdalle :-D

   Poista
 8. Tämä myytiin vuonna 2015. Kävin täällä useinkin takavuosina vanhempieni kyydillä, jotka olivat Tampereen Navigaatioseuran aktiivijäsenistöä. Päärakennuksen katossa oli useita ongelmakohtia ja vettä oli tullut sisään muutamin paikoin sillä seurauksin, että ainakin kaksi huonetta oli todella pahasti homesienen kyllästämiä. Toivottavasti uusi omistaja teki saman tien tähän mittavan ja täydellisen kattokorjauksen ennen muita korjaustoimia. Ilman sitä tämä kohde menetetään suhteellisen nopeasti. Tästä paikasta on jo varhaisilta lapsuusvuosilta muistoja. Olen "kellukkeet" kädessä horjahtanut laiturilta selälleni veteen, päristellyt 10veenä luvatta naapuriveneen kumiveneellä pitkin Pohjaslahtea ja paistanut järjettömät määrät makkaraa tuolla. Saunassa oli aikanaan ihan oikea sepän tekemä kertalämmitteinen pönttökiuas, joka antoi -todella- tiukat ja muhevat löylyt. Se päivitettiin myöhemin jatkuvalämmitteiseksi. Kummitus näkyi Vehkalinnan kesäpäivillä joka kerta ja pihassa olevan lisärakennuksen sisällä jräjrestettiin tansseja. Pohjaslahden lavalla oli myös tapahtumia kesäisin.

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa uudestaan

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig