lauantai 13. kesäkuuta 2020

Pitkään harkittu ostos - Uusi grilli

                                      Kaupallinen yhteistyö K-Rauta Rauta-Otra Nekala


Päätimme tänä vuonna panostaa kunnollisen grillin ostamiseen. Kotikokkailu on jo kuukauden jälkeen grillin ostamisesta saanut uusia ulottuvuuksia. Edellinen kaasugrillimme oli Landman ja palveli meitä monta vuotta. Tuo grilli kuitenkin muutossa hävitettiin, jo viisi vuotta sitten ja olemme menneet monta kesää pelkän pikkuisen raksa-aikaisen hiiligrillin voimalla. Nyt päätimme sijoittaa kunnon grilliin. Mieheni teki tutkimustyötä ja päädyimme ostamaan Weber Genesis II E310 kolmipolttimoisen grillin. Tämä grilli on voittanut Testfaktan grillitestin ja on ostetuimpien kaasugrillien joukossa Suomessa tällä hetkellä. Omaan ostopäätökseemme vaikutti grillin koko, laatu ja kaikkien tarvikkeiden laaja saatavuus. Sekä hyvä takuu, joka näille grilleille on 10 vuotta. Kaikki irtoavat osat ovat helposti vaihdettavissa.

Kuva vanhan kaasugrillimme vaunusta, jonka jossain vaiheessa maalasin punaiseksi.
Kuva vanhan kaasugrillimme vaunusta, jonka jossain vaiheessa maalasin punaiseksi.

Olin kolme vuotta sitten Rauta-Otra Nekalan blogitapahtumassa ja tuolta jäi mieleeni heidän hyvät grillivalikoimansa sekä hyvä palvelu. Niinpä suuntasimme grillihankinnan puitteissa heille. Saimme hyvän opastuksen grillaamisen aloittamiseen ja sekä käyttöön ja puhtaanapitoon. Rauta-Otrasta olisi löytynyt vaikka mitä grillejä ja oli pitelemistä ettei matkaan lähtenyt myös supersöpö Ooni Pizzauuni. Weberissä saa kuitenkin paistettua myös pizzaa ja tätä päätin itse alkaa opetella grillissä tekemään.


Meillä mies yleensä grillailee ja tykkää siitä puuhasta enemmän kuin minä. Saas nähdä mitä kulinaarisia nautintoja saamme vielä kesän aikana kokea. Päädyimme ostamaan Weberin paistolevyn ja deluxe kanatelineen sekä grillausvartaita ja tietenkin suojahupun. Nuo grillausvartaat ovat aivan huiput. Niissä pystyy kääntämään vartaat niin, että grillattavat pysyvät käännettäessä kyydissä mukana. Yhden tikun tekniikalla se ei ihan onnistu. Nämä ovat tällä hetkellä hampurilaisten ohella yksi suosikeista.


K-rauta Rauta-Otra Nekala järjestää Weberin kanssa yhteistyössä grillauskursseja, jotka maksavat muutaman kympin ja ovat kaikille avoimia.

Tätä jään odottamaan koska on todella kiva oppia jotain uutta. Niinkuin huomaatte meillä on savustuslaatikko jolla savustetaan kalaa. Se mahtuu kätevästi tämän grillin sisään. Tarkoitus on käyttää tätä myös talvella, koska tykkäämme syödä savustettua kalaa. Tämä kolmepolttimoinen grilli riittää hyvin meidän 4 hengen perheen tarpeisiin. Kuukauden käyttökokemuksen jälkeen tämä on kooltaan oikein passeli meille. Sivupoltin olisi kätevä, mutta tuskin sitä käyttäisimme.

'
Hyvään grillaukseen kuuluu myös grillin hyvä puhtaanapito. Saimme runsaasti hyviä vinkkejä grillin huoltoon Emilialta K-rauta Rauta-Otrasta. Grillauksen jälkeen grilli kannattaa kuumentaa todella kuumaksi. Tuo grilliharja kannattaa kastaa veteen ja kuuma vesihyöry ja harja toimii höyrypesurin tavoin ja irrottaa ruuan jämät ritilöistä. Tämän jälkeen grilliin kannattaa laittaa suojasumute tai öljy, jota sitäkin löytyy weberin omista valikoimista. Toki grillien tuotevalikoimia voi käyttää myös ristiin. 

Grillataanko teillä ja mikä on suosikki ruokanne grillissä?

Kaupalllinen yhteistyö
K-Rauta Rauta-Otra Nekala

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig