torstai 20. kesäkuuta 2024

Peräseinäjoen pappila

Seinäjoentie 104, Peräseinäjoki, Seinäjoki 320m2

Hinta

160 000 €
Tarjouskauppa
 

Upea 1892 valmistunut perinnerakennus Peräseinäjoella! Vuosikymmeniä Peräseinäjoen pappilana toiminut kiinteistö toimii nykyisellään yksityisomisteisena juhlatilana. Päärakennus on vaikuttavan näköinen, perinteikäs pohjalaistyylinen hirsirakennus. Rakennuksen suuret ja valoisat huoneet luovat hienon tunnelman niin omaksi kodiksi kuin yritystoiminnallekin. Päärakennuksen alakerrassa kaikkiaan kuusi erikokoista huonetta. Keskellä taloa sali, jonka ympärille muut tilat ovat sijoiteltu. Keittiö toimintoineen palvelee nykyisellään juhlatilan ruoan valmistuksessa. 

Tilat ovat monipuolisesti hyödynnettävissä joka vieraille tai makuuhuonekäyttöön. Päärakennuksen yläkerta jylhine hirsirakenteineen on kesäkäytössä, sieltä löytyvät kaksi kesähuonetta sekä aula-/säilytystiloja. Päärakennuksessa kaksi wc-tilaa sekä suihku. Saunatuvalla puulämmitteinen sauna ja kylpyhuone. Saunatuvalla lisäksi majoitustilaa, olohuone sekä keittiö. 

 Pihapiirissä saman aikakauden rippikoulurakennus, joka on peruskorjauksen tarpeessa, rakennus on kylmillään ja toimii varastotilana. Pihalle on siirretty muutamia vuosia sitten perinteikäs aittarakennus sille kuuluvalle paikalle. Lisäksi käyttökuntoinen maakellari. Ympäristö on kauniin puustoista ja nurmikkoista, idyllistä pihapiiriä. Pysäköintitilaa reilusti. Tässä kokonaisuudessa on saneeraustarpeita mutta mm. lämmitysjärjestelmä on uusittu sekä vesikate on nykyaikainen. Kuntotarkastus suoritettu. Alueella RKY-merkintä eli alue on valtakunnallisesti merkittävästi rakennettua kulttuuriympäristö


 
Tämä kulttuurihistoriallisesti arvokas vanha pappila oli myynnissä Peräseinäjoella, tänä keväänä. Se on jo saanut uudet omistajat, mutta ehdin napata myyntikuvat talteen ennenkuin kohde myytiin. Vanhat pappilat ovat usein todella hyvin rakennettuja ja niistä on pidetty hyvää huolta. Tämä kyseinen vanha pappila on todella iso kiinteistö. 
Oma isäni on todennäköisesti käynyt oman rippikoulunsa tässä pappilassa, se sijaitsee n 4 km päässä hänen kotitalostaan. Todennäköisesti koko 8 sisaruksen E-sarja on käynyt tässä samassa rakennuksessa rippikoulunsa. Paikka on paikallisille hyvinkin tuttu ja toivottavasti se saa arvoisensa jatkon. 
 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig