perjantai 17. lokakuuta 2014

Budapest kahdessa päivässä


Vietimme Timin kanssa kaksi päivää Budapestissä. Kahdessa päivässäkin ehtii paljon, mutta toki pidempi aika kaupungissa olisi tuonut lisää perspektiiviä, mutta hyvä näin. Olemme matkustelleet kaksin jo ennen lapsia, ja nyt kun lapset ovat jo isompia ne jäävät mielellään isovanhempien hoitoon. Ensimmäiset ulkomaanmatkani olen tehnyt mieheni kanssa ja meille on tullut omia tapojamme olla yhdessä, en oikein kenenkään muun kanssa osaakaan matkustaa. Yleensä hän lukee karttaa ja minä osoittelen kaikkea mielenkiintoista... Ruokapaikat löytyvät jo sattumalta tai oppaista.Talsimme kaupunkia kävellen, ja metrolla. Se osoittautui nopeimmaksi ja kätevimmäksi tavaksi liikkua. Kävelimme ketjusillan yli suoraan "siklohissille" jolla pääsee Budan kukkulalle. Nuo kaksi vaunua tasapainottavat toisiaan, kun toinen menee ylös toinen tulee alas. Aika kaunis kulkupeli. Kukkulalta on upeat maisemat halki kaupungin. Eksyimme kukkulalla olevalle luolastolle, jossa oli mm draculan hauta. Minulle ei auennet minkä takia Transsilvanian ihmeen hauta siellä oli, mutta semmoinen sinne oli tehty. Vettä tippui luolaston katosta ja haju oli kuin viemärissä. Kalastajalinnakkeen torneja on moitittu turhakkeiksi ja kieltämättä ne näyttivät aika tekemällä tehdyiltä. Hienot maisemat niiltäkin oli. Matiaksen kirkko oli ulkoapäin upea ilmestys.

Maalaisaamupala erään konditorian kahvilassaToisena päivänä meidän piti lähteä vielä ylemmäs kukkuloille ja lähteä kuuluisalle lasten junaradalle. Hammasratas junarata on remontissa ja reitti oli korvattu bussilla. Bussi oli vanhinta mahdollista kalustoa ja pelotti että siitä menee jarrut minä hetkenä hyvänsä. Pääsimme tv tornin juurelle ja totesimme perille päästyämme että Lasten junarata on maanantaisin, suljettu. Noh, eikuin takaisin. Täältä suuntasimme kaupungille kauppahallille.


Kauppahalli on saman suunnittelijan teos kuin Eiffel torni ja sinne kannattaa todella mennä. Yläkerrassa oikealla sivulla on ruokakojuja josta saa hyvää ruokaa pikkurahalla. Rakennuksessa on samanlainen hauska katto kuin Matiaksen kirkossa.


Nämä kaksi viimeistä ovat upean kahvilan sisältä. Rakennus on Budapestin vanhin kauppakeskus, nykyään kirjakauppa, jossa on tämä upea kahvila yläkerrassa. Osoite Paris Nagy Aruhaz Building, Andrassy Ut, Budapest 

 Pahoittelen kuvien huonoa laatua. Meillä on kamera rikki, järkkäri myyty ja uutta ei olla ehditty ostaa tilalle. Näillä mennään.  Reissu oli omatoimimatka, täysin omakustanteinen reppureissu.

Hyvää viikonloppua kaikille.
SHARE:

16 kommenttia

 1. Voi, miten hurmaavia kuvia Budapestista. Matkakuume nostaa taas päätään, vaikka syyskuun alussa olimme Prahassa. Jotenkin tunnelmaltaan samanlaisia kaupunkeja ovat Budapest ja Praha. Mukavat päivät olette viettäneet Budapestissa ja paljoon ehtineet.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tuulia. Kuvat aika surkeita, mutta olennaninen välittyy. Olimme Prahassa häämatkalla ja se kaupunki meni ihon alle. Pitäisi palata sinne joskus vielä takaisin.

  VastaaPoista
 3. Niin upeita kuvia - melkein kuin olisi itse paikalla :)

  VastaaPoista
 4. Teillä on ollut kyllä ihana reissu! Ja meinasin kyllä kehua kuvia kanssa, hienosti välittyy tunnelmat.
  Noita aikuisten reissujakin vaan välillä tarvitsee!

  VastaaPoista
 5. Oi ihana Budapest, viitenä kesänä koettu kolomisenkymmentä vuotta sitten..Unkariakin luin Oulu-opistolla viisi vuotta, muistoja mieleen , kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Taina, kiitos
  Lovviisa, hävettää tunnustaa etten tiedä yhtäkään Unkarin kielistä sanaa... mutta onneksi Englannilla pärjäsi mainiosti.

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia. Olisipa ihana päästä kaupunkilomalle. Nyt ei ihan heti budjetti anna myöten, mutta sainpas näiden kuvien kautta palasen Budapestista ;).

  VastaaPoista
 8. Kivalta näyttää ja lämpöiseltä! Budapest on minulla vielä haavelistalla, en ole koskaan sinne asti päässyt, mutta näyttää käymisen arvoiselta paikalta.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia ihanasta paikasta :)

  Tuonne kauppahalliin pitääkin mennä, jos uudemman kerran tuolla vierailen. Tai kun vierailen. Oli se niin makee kaupunki. Erityisesti tykkäsin niistä kylpylöistä. Ja siitä miten helppoa liikkuminen (metrolla ja kävellen) tosiaan oli.

  VastaaPoista
 10. Laura: Ehdottomasti uusimisen arvoinen kaupunki. Kylpylät jäivät täysin näkemättä.

  VastaaPoista
 11. Kyllä :)) Me käytiin kolmessa. Se vanhin, perinteinen oli sellainen aikuisten rentoutumispaikka. Lämmin allas oli ihana. Sit Margit saarella oli Palantinus. Se oli maa-uimala henkinen ja siellä sai lukea kirjaa omassa rauhassa nurmikolla loikoillen. Illan tullen siellä oli pieni baari, mistä sai ihanaa pinacoladaa. Musiikki alkoi myös soida. Kolmas oli maa-uimahenkisempi myös. Vähän kauampana (metromatkan päässä) ja lapsiperheille sopivan oloinen. Ihan tuli sinne ikävä tässä kirjoitellessa ;)

  VastaaPoista
 12. Tosi hölmöä että kylpylät jäivät näkemättä, koska ainoa asia mitä tiesin etukäteen kaupungista oli juuri nuo kylpylät. Mutta sitten ensi kerralla.

  VastaaPoista
 13. Hei jäi sanomatta, että me oltiin viikon lomalla siellä :) Siinä ajassa jo loikoilikin mielellään sen kävelyn vastapainoksi :) No mutta tuonne menee mielellään uudestaan. Ja sulla on nyt noi kylpylät muistissa seuraavaa kertaa varten. Ja mulla kauppahalli :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig