sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

.Raksakuulumisia - Meidän projektin heikoin lenkki.

Pitkästä aikaa päivitystä meidän rakennusprojektista. Tuntuu että asioita tapahtuu nyt niin vauhdilla, ettei oikein perässä meinaa pysyä. Autokatos nostettiin harjaan jo pari viikkoa sitten ja siinä tuo nyt nököttää odottamassa runkokatselusta. Sen jälkeen töitä voi taas jatkaa. Otimme katoksen pitkästä tavarasta ja sen meille tekee pari timpuria. Edullisin paketti saatiin näin kasaan.
Kannustalon rakennesuunnittelija piirsi katoksen meille ja vastaava mestarimme piirsi rakennuspiirustukset. Kattoturvatuotteet tulivat Vesivekiltä ja näyttävät kyllä hyvältä. Hieman ottaa pattiin, että talo tuli niin myöhään syksyllä ettei maalauksia ehditty tehdä. Nyt on aikamoinen homma suojata nuo kaikki rännit maalausvaiheessa, mutta no can do. Oltaishan me voitu ottaa pelkät tikkaat katolle, että takkamuurari pääsee tekemään savupiippua, mutta ei oikein oltu kartalla ajoissa ja siinä ne nyt on. Eletään sen kanssa.

 Tätä rimoitusta olen tässä miettinyt kohta kuukauden. Alkuperäiseen Harmaja rimoitukseen kuuluu että se tehdään ylös saakka. Tämä nyt kuitenkin loppuu juurikin sopivasti tuohon rännin kulmakohtaan, jotenkin silmä on tottunut tähänkin versioon. Ja se taitaa jäädä näin, jos en nyt kuitenkin muuta mieltäni, taas kerran.

Takka on muurattu ja se on Linnatulen Iso Johannes. Takka on edelleen kesken, pinnoite tulee olemaan Serpo pinnoitetta, piippu rosterin värinen pyöreä, luukut mustat. Ensi viikolla pitäis olla valmista.

 Piiput paketissa
 Keittiöstä. Tumman harmaa seinä saa vielä yhden kerroksen maalia pintaansa, valoa vasten näkyy pystyraitoja.

 Katolle tulevaa materiaalia.

Olohuoneesta

 Auroorapaneelit katossa. Nämä on tosi jees. Maalarin valkoisen värin kanssa nämä passaa hyvin yhteen. Ainakaan omaa silmään väriero ei ole kovin iso.


 Meidän kylppäriosasto. Ammeen paikka olis tossa.
 Ja sauna tossa.

Ja se heikoin lenkki meidän raksalla on: 
Minä

Tuntuu että koko projekti välillä kaatuu omaa päättämättömyyteeni. Jo päätetyt asiat eivät olekaan hyviä, vetkutan ja mietin. Rasittavaa. Toki on ollut hyväkin asia että pintamateriaaleja on saanut rauhassa pohtia kohta puoli vuotta, mutta kun vieläkin haluaisin  muuttaa jo tilatun keittiönkin vielä toiseksi. Haloo... 

Talon meille valmiiksi rakentaa SKR rakentajat, heidän aliurakoitsijansa ovat kaikki tehneet hyvää jälkeä ja olemme olleet laatuun tyytyväisiä. Itse emme olisi omilla suhteillamme löytäneet näin hyviä tekijöitä ilman suosituksia. On ollut helpottavaa kun omien töiden ja arjen pyörittämisen lisäksi ei ole tarvinnut stressata tuleeko työmiehet paikalle vai eikö ja ovatko he siellä kaikki samaan aikaan jne. Toki tässäkin työmuodossa on puolensa, joiden takia oma rakennuttaminen olisi ollut vaihtoehtona parempi. Kuitenkin pääosin tämä on sopinut meille hyvin.

Olisi niin paljon helpompaa olla mies. Ehkä joku tunnistaa itsensä tästä kuvauksesta? Otan mielelläni vertaistukea vastaan kommenttiosiossa.

SHARE:

4 kommenttia

 1. Täältä saat vertaistukea. Mä vatvon ja veivaan kaikkien päätösten kanssa. Kun päätös on syntynyt niin silti vielä kyseenalaistan. Keittiötä suunniteltiin yli puoli vuotta, laattoja pidempään. Lattia päätettiin, tilattiin ja silti seuraava viikko vielä etsittiin josko löytyisi parempi. Muut odottavat pintavaihetta ja mä kammosin sitä, sillä ne on be näkyvät valinnat. Mutta kai sitä on matkan varrella jo jonkin näköistä sulattelua tapahtunut, sillä aika helposti on maalit löytynyt. Mitä nyt valaisimia vieläkin vatvotaan :D Tsemppiä! Ja hyvältä näyttää valinnat tähän asti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh. Kiitos Essi, luulin jo ettei kukaan tartu mun vatvomispostaukseen. Välillä on niin turhauttavaa, kun ei vaan saa asioita loppuun. Onneksi tuo mies sentään osaa tehdä päätöksiä ja pysyä niissä. Jos hänkin olisi samanalainen kuin minä niin hermo menisi lopullisesti. Kiitos sinulle ja tsemppiä teillekin. Teillä on maali jo ihan kohta lähellä.

   Poista
 2. Vatvottu on täälläkin, varmasti liki jokaisen valinnan kanssa, erityisesti pintojen! Jossain kohtaa on vain pakko päättää lopullinen valinta ja pysyä siinä..vaikka tietenkin sen päätöksen jälkeen tulee jokin uusi ihana idea jostain, joka olis sitten kuitenkin ollut kivempi/toimivampi..hmp :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se vain taitaa mennä. Liikaa vaihtoehtoja ja hyviä sellaisia. Hyviä valintojen tekoa sinulle Jaana.

   Poista

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig