perjantai 28. heinäkuuta 2017

.Matka Ahvenanmaalle.

Meidän mökkinaapurit
Terveisiä aurinkoiselta Ahvenanmaalta. Siellä paistoi aurinko koko viime viikon ja sain vähän väriäkin pintaan. Viikon ajan meillä oli naapureina mm näitä lampaita.Teimme saariston rengasmatkan, toisin sanoen lähdimme liikenteeseen Kustavista ja tulimme takaisin Nauvon ja Paraisten kautta.


Tässä mökkitietä, jonka varrella vietimme viikon. Pidin tästä ympäristöstä, meillä oli ruotsalaisten turistien lisäksi mökkinaapureina noin 50 lammasta ja parikymmentä isokokoista nautaeläintä. Ahvenanmaan luonto eroaa oikeastaan meren lisäksi mantereesta puustolla, joka on hyvinkin erilaista kuin manterella. isoja luonnonvaraisia katajia ja todella isoja tammia. Myös omenapuita oli aivan kamalasti, en ollut tiennyt että suomen suurin omenasato saadaan Ahvenanmaalta, ja se mehu oli niin hyvää. Siellä on myös ollut todella kuivaa ja metsäpalovaroitus olikin voimassa.

Rapakivikalliota mökkimme vieressäEnsimmäisen yön vietimme Lappo nimisellä saarella. Tosi kiva paikka, suosittelen pysähdyspaikaksi. Täällä olisi viihtynyt pidempäänkin kuin päivän. Yövyimme vieraskodissa, joka oli viihtyisästi sisustettu ja meillä oli oma keittiö. 

Kerrottakoon että reissun ainoa punkki puraisi tällä saarella poikaamme navan viereen. Onneksi se huomattiin heti ja saatiin suosiolla irrotettua. Muuten ei punkit meitä kiusanneet koko viikolla.


Koko matkan varasimme Ålandsresorin kautta, heiltä tuli valmis paketti. Lautat ja majoitukset tulivat kaikki heidän kauttaan. Bonuksena saimme vielä laivaliput Eckeröstä ruotsin puolelle, ja vietimmekin yhden päivän Tukholmassa ja vähän isommassa risteilyaluksessakin saaristolauttojen lisäksi.
Menomatkalle matkamme varrelle osui bomarsundin linnoituksen rauniot, tätä paikkaa olisi voinut jäädä ihastelemaan vaikka koko päiväksi.

Näitä latoja näkyi todella tiheässä siellä täällä

Maisemaa näkötornista merelle

Näitä Loppiksia eli kirpputoreja näkyi todella taajaan. Osa oli auki yötä päivää. Tämä kyseinen oli vanhassa maalaistalossa Jomalassa, todella idyllinen paikka.

Kotimatkan varrella poikkesimme Kökarin kautta ja vietimme siellä yön vierassataman pikkumökissä.


Nämä korit olivat myytävänä vierasataman loppiksella, olisin ostanut, jos oli mahtunut autoon, joka oli tupaten täynnä. Jäivät siis ostamatta. Mitähän nämä ovat mahtaneet olla? Veikkaan kehtoja.

Kökar on suomen toiseksi pienin kunta, asukkaita on vajaat 300. Asukkaita sinne haluttaisiin lisää. Ihan ympäri vuoden en ehkä asuisi, mutta kesät saattaisivat mennä hyvinkin täällä asuessa.


Kökarissa ajelimme ristiin rastiin saarta ja Sandvikista löytyi kiva pieni ruokakauppa ja vilkas vierassatama.

Vanha merikarhu Sandvikin vierassatamassa

Kökärin kirkko


Matka Ahvenanmaalle oli meille yksi paluu menneeseen. Olen mieheni kanssa tehnyt sinne ensimmäisen yhteisen matkan vuonna 1999 keväällä ja tuon matkan jälkeen ostimme kihlat. Kiitos miehelleni että veit meidät tänne uudestaan. Meillä onkin jo kohta 20 vuotta yhteistä taivalta takana ja toivottavasti vielä monta yhteistä matkaa.

Oletko käynyt Ahvenanmaalla ja mitä suosittelisit erityisesti? 

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig