lauantai 14. heinäkuuta 2018

.Kesälomamuistoja vuodelta 2009 - Villa Lipkin Mustasaari.


Me olemme useana kesänä vuokranneet kesämökkejä, eri puolelta suomea. Muistan ensimmäisen mökin missä olimme esikoisen kanssa, ja hän oppi seisomaan, alle vuoden ikäisenä. Meille on ollut luontevaa vuokrata mökkejä, emmekä ole olleet turhan kranttuja varustelutasonkaan suhteen. Tärkeintä on ollut että mökillä pääsee uimaa ja saunaan. Taas uimaan ja saunaan. Ihan hasardeja ei ole näiden vuosien mittaan tullut vastaan kuin yksi. Sen jälkeen olemme olleet aika tarkkoja, mihin paikkaan pennosemme laitamme.


 Mökille ajetaan Mustasaaren kautta jossa sijaitsee yksi suomen pisimmistä silloista Raippaluodon silta. Jo pelkkä silta on nähtävyys sinänsä.


Kun aloimme rakentaa omakotitaloa, teimme tietoisen valinnan siitä, että mökkiä emme tule rakentamaan, emmekä omistamaan. Vuokraus on myös tapa saada vaihtelua. Omakoti kun on se mikä se, eikä sitä niin vain vaihdeta.

Tämä kelohirsimökki on jäänyt mieleen, erityisesti upeasta paikasta. Mökin sijainti on Revöfjärden, Merenkurku, se sijaitsee maailmanperintö matkailukohteen keskellä. Mökin ranta  oli iltaisin ja aamuisin sumuisen usvainen, vähän aavemainenkin. Mökille ei tullut ollenkaan juoksevaa vettä, ja sähkö toimi aggregaatilla, jota piti ladata joka kerta kun käytti esimerkiksi hellaa. Täällä opin jo viikon aikana arvostamaan puhdasta, hanasta tulevaa juoksevaa vettä. Se on oppi on jäänyt niin iskostuneena takaraivooni, että en halua tuhlata yhtäkään pisaraa hanasta tulevaa vettä. Aikamoinen viikko.


Paikka oli jotenkin todella unenomaisen kaunis ja rauhoittava. Merituulen vaikutus on oikeasti jotain mikä täytyy itse kokea. 


Lapset olivat toosi pieniä vuonna 2009. Tyttäremme oli 5 ja poika 3 vuotias. Nyt heitä ei enää saa valokuviin millään ilveellä. 


Pieni merenneito, Eevi.


Pikkumökin ikkunoista merelle.


Tämä kesänä olemme vuokranneet mökin Kylmäkoskelta, naapuripitäjästä. Muu perhe on lomalla, ja minun on tarkoitus käydä mökiltä töissä. Matka on senverran lyhyt että tuo onnistuu ihan hienosti. Syksymmällä teemme koko perheenä loman Espanjaan.

Hyvää lomaa kaikille lomaileville ja mukavia leppoisia kesäpäiviä, ihan kaikille.

Mökkiä voi vuokrata täältä. Haluaisin palata tänne joskus, vaikka viikonlopuksi.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se piristää mieltä.

© Reelinki. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig